اگر این روزها كرونا بگیری و نیاز به بستری شدن داشته باشی، باید قید پیدا كردن تخت خالی را بزنی، مگر پارتی بیمار در حد معاون وزیر و ...، باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، اوضاع كرونایی تهران در پیك پنجم به شدت بحرانی و نگران كننده است. این در حالی است كه برخی شهروندان قید رعایت پروتكلها را زدهاند و بیماری مدام در حال افزایش است.
شب گذشته برای یك بیمار بدحال به دنبال تخت خالی ICU بودیم و دست آخر هم نتوانستیم پیدا كنیم. وضعیت در بخش خصوصی هم بغرنج است و تخت ICU پیدا نمیشود.
علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران، ضمن هشدار نسبت به عبور بیماران بستری از مرز 10 هزار نفر در بیمارستانهای تهران، گفت: فعال سازی كمیته ترخیص، افزودن 1400 تخت اورژانس به ناوگان تختهای 18 بیمارستان پایتخت و افزایش ظرفیت مراكز ارائه خدمات بستری موقت، تدابیری بود كه برای گذر از بحران فعلی در نظر گرفته شد.
وی افزود: همچنین اعمال سهمیه بندی جدید برای بیمارستانهای استان تهران نیز صورت گرفته است، اما به طور كلی بهترین چاره حل این مشكل و مقابله با بحران، كاهش ورودی بیمارستانها است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود كه پیدا كردن تخت خالی واقعاً سخت و تا حدود زیادی غیر ممكن شده است.
در گفتگو با همراه یك بیمار بدحال كرونایی، گفته شد كه از آنها 50 میلیون واریزی خواسته شده تا بیمار در بخش مراقبتهای ویژه یكی از بیمارستانهای خصوصی تهران بستری شود.
شرایط بحرانی و فوق قرمز است، به طوری كه اگر گرفتار كرونا شوی و حال نامساعدی پیدا كنی، باید قید بستری شدن را بزنید و تنها به مصرف داروهای معمول رو بیاورید تا شاید بهبود یابید. این در حالی است كه وزیر بهداشت همواره در گفتههای خود عنوان داشته است اجازه نمیدهیم هیچ بیماری پشت در بیمارستان بماند!!
اگر قرار باشد این ادعای وزیر را باور كنیم، چرا اوضاع بحرانی است و تخت خالی پیدا نمیشود. شاید این نكته مطرح شود كه نسبت تخت به جمعیت در ایران همچنان پایین است. خب پس باید بپذیریم در بحرانها، بیمار بدحال پشت در بیمارستان خواهد ماند!!
بیمارستان مسیح دانشوری، به عنوان یكی از مراكز اصلی درمان بیماران كرونایی در تهران شناخته میشود كه این روزها جای سوزن انداختن در محوطه بیمارستان نیست. اما علی اكبر ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری ضمن تقدیر از تلاش مدافعان سلامت كشور و این بیمارستان در پاندمی بیماری كووید 19، بر لزوم بهره برداری حداكثری از امكانات موجود برای ارائه خدمت رسانی و درمان بیماران تاكید كرد.
وی با اشاره به خدمت رسانی و درمان بیماران (مراجعه اولیه یا بیماران ارجاعی) با تمام ظرفیت در این مركز یادآور شد كه هیچ بیماری از درمان نباید محروم شود.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری خاطرنشان كرد: از ابتدای شیوع كرونا تاكنون بیمارستان مسیح دانشوری با جدیت در خط مقدم مبارزه با این ویروس حضور داشته و همواره برای نجات جان بیماران و هموطنان تلاش كرده است.
وی با اشاره به افزایش مراجعان در پیك پنجم بیماری افزود: در شرایط فعلی نیز باید با تمام توان و همراهی كادر درمانی برای خدمت رسانی و ارائه خدمات درمانی به مراجعان تلاش كنیم و دست اندركاران اهتمام لازم به منظور پذیرش و در صورت لزوم بستری هر چه بیشتر مراجعه كنندگان را در نظر داشته باشند.
در همین حال، علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، گفت: یكی از مهمترین مواردی كه در بحران كرونا به چشم میخورد، عدم قرنطینه شهرها، روند كند واكسیناسیون و عدم تمكین مردم در رعایت بهداشت اجتماعی است.
طبق اطلاعات رسمی كاملاً مشخص است كه تمكین مردم به رعایت بهداشت اجتماعی، استفاده از ماسك و فاصله اجتماعی به كمتر از 50 درصد رسیده است.
رئیس مركز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه خیز پنجم كرونا به دلیل چرخش واریانت دلتا بسیار سهمگینتر از پیكهای قبلی است، خاطرنشان كرد: این سویه به دلیل گستردگی در شیوع و این موضوع كه ابتلاء به آن عموماً بین همه اعضای خانواده رخ میدهد میتواند در بسیاری از موارد خسارتهای جبران ناپذیری را برای خانوادهها به دنبال داشته باشد. لذا، باید دولت محدودیتهای پیشگیرانه بیشتری را برای كنترل كرونا اعمال كرده و مردم را وادار به رعایت بهداشت اجتماعی كند.
به نظر میرسد در پیك پنجم كرونا هم همه چیز به خود مردم بستگی دارد و اگر بتوانند میزان رعایت پروتكلها را بالا ببرند، میتوانیم از دست دلتا فرار كنیم. چون با شرایطی كه تهران دارد، باید منتظر روزهای فوق قرمز كرونایی بود. مگر اینكه شهروندان به خودشان بیایند و دلشان برای خودشان بسوزد.