100 سال سابقه واكسن سازی در انستیتوپاستور ایران/آخرین وضعیت واكسن "پاستوكووك"

رییس انستیتوپاستور ایران، اقدامات انجام شده در همكاری با انستیتو فینلای كوبا در جهت تولید واكسن كووید 19 را تشریح كرد.

1400/05/05
|
11:47

به گزارش ایسنا، دكتر علیرضا بیگلری – رییس انستیتوپاستور ایران در نشست خبری كه با حضور دكتر ویسنته – رییس انستیتو فینلای كوبا برگزار شد، با اشاره به سابقه 100 ساله انستیتو پاستور ایران، گفت: انستیتوپاستور ایران قدیمی ترین موسسه تولید واكسن در كشور و خاورمیانه است.

وی به اقدامات انستیتوپاستور از زمان شروع بحران كرونا تا كنون اشاره كرد و گفت: در بحران عالمگیر كرونا نیز انستیتو پاستور ایران بود كه مسوولیت تشخیص آزمایشگاهی كرونا را در كشور بر عهده گرفت و یادتان هست روزهایی كه كیتهای بسیار محدودی در اختیار داشتیم و انستیتوپاستور ایران با آموزش و راه اندازی حدود 400 آزمایشگاه در سراسر كشور و تنظیم واردات و بررسی شركتهایی كه كیت تولید می كردند، توانست این زمینه را ایجاد كند تا كشور در زمینه تشخیص آزمایشگاهی كووید 19 خودكفا باشد و این موضوع به عنوان برگی زرین در تاریخ سلامت ایران و انستیتوپاستور ثبت خواهد شد.

بیگلری افزود: بعد از اقدامات مربوط به تشخیص، كار ما متمركز بود بر واكسن؛ می خواستیم واكسنی داشته باشیم كه موثر و كارا و ایمن باشد و سعی ما بر این بود كه از راه هایی استفاده كنیم كه زیرساختهای موجود در انستیتوپاستور ایران جواب می دهد نه راه هایی كه تكنولوژیش را آشنا نباشیم. شرط سوم نیز این بود كه زیرساختی ایجاد شود تا هر زمانی كه كووید تمام شود آن زیرساخت برای واكسنهای دیگر قابل استفاده شو.د به همین دلیل بهترین راه، همكاری مشترك با كوبا بود كه البته كه از دو سال قبل در تولید واكسن پنوموكوك آغاز شده بود.

وی به سابقه تولید واكسن ذات الریه كودكان (پنوموكوك) اشاره كرد و گفت: این واكسن از جمله واكسنهای مورد نیاز كشور است ولی كشورهایی كه می توانند آن را تولید كنند تعدادشان كمتر از انگشتان یك دست است و تنها سه - چهار كشور می توانند آن را تولید كنند. خوشبختانه كوبا از جمله كشورهایی بود كه توان تولیدش را داشت و ما نیز وارد همكاری با كوبا شدیم.

وی ادامه داد: البته این موضوع فقط مربوط به یك واكسن نبود بلكه یك پلتفرم بود كه با همكاری كوبا شروع شد كه نه تنها برای پنوموكوك و كووید بلكه برای خیلی از واكسنهای مورد نیاز در آینده می توان از این زیرساخت استفاده كرد. بنابراین برای سرمایه گذاری در تولید واكسن كووید نیز در همین زیرساخت اقدام شد و در جلسات منظم علمی و هفتگی كه با انستیتو فینلای كوبا داشتیم، این مساله نیز مطرح شد كه كووید را هم با همكاری یكدیگر پیش بریم.

دسترسی سریع