عضو كمیته علمی كشوری مقابله با كرونا، ضمن تاكید بر لزوم رعایت پروتكلهای ضدكرونا و تكمیل واكسیناسیون علیه این بیماری، در عین حال گفت:
ایران در مرحله انتقال از فاز اپیدمیك كرونا به حالت دیگری قرار دارد و این وضعیت ممكن است تا چند ماه ادامه داشته باشد.
دكتر مسعود مردانی ، در ارزیابی از شرایط فعلی بیماری كرونا در كشور توضح داد: موارد سرپایی بیماری بسیار كم و موارد بستری نیز به حداقل رسیده است. آی سی یوها عمدتا به بیمارهای غیر كرونایی اختصاص پیدا كردهاند و در واقع میتوان گفت به كنترل بیماری دست پیدا كردهایم. در عین حال اگر مردم پروتكلهای بهداشتی را رعایت نكنند، ماسك نزنند و برای توصیههای بهداشتی درمانی اهمیت قائل نشوند، ممكن است این شرایط كنترلی، شكننده شود.
عضو كمیته علمی كشوری مقابله با كرونا، همچنین در پیشبینی از آینده بیماری كرونا نیز اظهار كرد: كرونا الان فاز اپیدمیك را پشت سر گذاشته ولی هنوز به اندمیسیتی نرسیده است. ایران در مرحله انتقال فاز اپیدمیك به فاز اندمیسیتی قرار دارد و ما از یك وضعیت اپیدمیك به حالت دیگری در حال انتقال هستیم و این ممكن است تا چند ماه ادامه داشته باشد.
مردانی با تاكید دوباره بر لزوم رعایت پروتكلهای بهداشتی گفت: مردم حتما نسبت به كامل كردن چرخه واكسیناسیون خود اقدام كنند. هنوز هم توصیه میكنیم در فضاهای سربسته و مجامعی مانند سینما، تئاتر، مترو و بی آر تی حتما از ماسك استفاده كنند تا زمانی كه بتوانیم چند بیمار باقی مانده را نیز كنترل كنیم. ولی در شرایط فعلی در پاركها و فضای باز عدم استفاده از ماسك موردی ندارد.
وی در ادامه صحبتهایش ضمن اشاره به شرایط فعلی بیماری كرونا در كشور بر اهمیت تكمیل چرخه واكسیناسیون تاكید و اظهار كرد: تزریق واكسن كرونا و تكمیل چرخه واكسیناسیون حتما لازم و ضروری است.
وی در ادامه به تجربه كشورهایی مانند چین، آلمان، ایتالیا و اسرائیل اشاره كرد و گفت: حتی اگر بتوانیم به میزانی بیماری را كم كنیم به طریقی كه حتی ماسكها برداشته و محدودیتها لغو شود، باز هم در معرض ابتلا به گونههای جدید بیماری كرونا هستیم؛ همانطور كه مجددا وضعیت اضطراری در كشور چین و بعضی كشورهای اروپایی شروع شده است.
مردانی به منظور پیشگیری از بروز موجهای بزرگ بیماری، توصیه كرد: افرادی كه تا به حال واكسن كرونا نزدند، در اولین فرصت برای تزریق تمامی دزهای واكسن كرونا اقدام كرده و واكسیناسیون خود را كامل كنند.
او در رابطه با تزریق دز سوم و همچنین دز چهارم واكسن كرونا برای گروههای در معرض خطر افزود: افرادی كه 2 دز تزریق كردند، حتما برای تزریق دز سوم اقدام كنند و آنها كه 3 دز را انجام دادند و سن بالای 70 سال داشته یا بیماری قلبی، ریوی، سرطان و نقص ایمنی دارند، باید مطابق دستورالعمل ابلاغ شده، برای تزریق دز چهارم نیز اقدام كنند.
عضو كمیته علمی كشوری مقابله با كرونا تاكید كرد: با این روش میتوانیم برای حفظ و كنترل شرایط بر بیماری كرونا در كشور اقدام لازم و مؤثر را انجام داده باشیم.