با فروكش كردن كرونا تمامی بخشها و آیسییوهای كرونا در بیمارستانهای كشور به منظور تبدیل وضعیتشان به بخشهای عادی ضدعفونی میشوند.
با این حال در حالیكه طبق اعلام متخصصان حوزه سلامت، پاندمی از نظر جهانی تمام نشده، بسیاری از كشورها به مرحله كنترل پاندمی رسیدهاند و دیگر انتقال جامعهای و خوشهای آنچنانی نداریم اما در این میان كاهش استفاده از ماسك در نیمی از شهروندان و كاهش رعایت پروتكلهای بهداشتی در هفته صدوشانزدهم همهگیری كرونا به میزان 51.66درصد و عدم استقبال بیش از 30میلیون فرد دریافت كننده دو دوز واكسن از تزریق دوز بوستر و گردش بیوقفه زیرسویههای اُمیكرون در همه نقاط جهان، نگرانیهای تازهای را ایجاد كرده است. دكتر حمیدرضا جماعتی دبیر كمیته علمی كشوری كرونا نیز از احتمال اوجگیری كرونا در آینده خبر داده و نسبت به عادیانگاری مردم هشدار میدهد.
در 24ساعت منتهی به روز گذشته نیز 383بیمار جدید كرونا در كشور شناسایی شد، 65نفرشان هم بستری شدند و 8نفر دیگر هم جان باختند. همچنین با تزریق 4هزار و 355دوز واكسن كرونا، مجموع واكسنهای تزریق شده در كشور به 149میلیون و 515هزار و 460دوز رسید. در حال حاضر به نظر میرسد اُمیكرون در ایران كنترل شده است، اما با وجود كاهش میزان ابتلا و مرگومیر، مسئولان ستاد مقابله با كرونا تأكید میكنند كه شرایط فعلی به معنی پایان بیماری نیست. دبیر كمیته علمی كشوری كرونا با بیان اینكه گزارش سویههای جدید در برخی كشورها نگرانكننده است، گفت: نگرانیهایی مبنی بر اینكه ممكن است در آینده دوباره با موجهایی از ویروس كرونا مواجه شویم، ایجاد شده است.
هشدارهای متخصصان حوزه سلامت پیرامون شائبههای تمام شدن همهگیری كرونا و كاهش رعایت پروتكلهای بهداشتی از روز گذشته قوت گرفته است. در همین زمینه رئیس مركز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ضمن درخواست از مردم برای تزریق دوز چهارم واكسن كرونا، تأكید كرد در حال حاضر كرونا در كشور كنترل شده است، اما اینكه رعایت پروتكلهای بهداشتی را به طور كامل كنار بگذاریم، اشتباه محض است.
در حال حاضر با توجه به آماری كه وجود دارد، نزدیك به 69درصد جامعه دو دوز واكسن كرونا را تزریق كردهاند و دوز سوم واكسن هم به 33درصد جمعیت تزریق شده است. این در حالی است كه سطح تزریق دوز سوم در كشور حتماً باید به بالای 70درصد برسد تا اگر زمانی واریانت جدیدی از كرونا ایجاد شد، بازهم بتوانیم مانند موج ششم، كووید19 را از نظر میزان بیماری شدید، مرگومیر و بستری شدن كنترل كنیم. از طرفی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در نامهای به معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشكی سراسر كشور، گروههای واجد شرایط تزریق دوز چهارم واكسن كووید19 را بهروزرسانی كرد.
طبق این اطلاعیه گروه سنی واجد شرایط دریافت دوز چهارم واكسن از 70سال به بالا است همچنین تأكید شده است گروههای پرخطر مانند سالمندان، پرسنل بهداشت و درمان و افراد یا بیمارانی كه سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا داروهای سركوبكننده سیستم ایمنی مصرف می كنند، لازم است دوز چهارم واكسن كرونا را تزریق كنند. فاصله زمانی با نوبت قبلی نیز بستگی به نوع واكسن دارد.
همچنین مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی درخواست دارند كودكان 5 تا 11ساله هم كه انجام واكسیناسیون كرونا برایشان به تصویب رسیده، حتماً واكسیناسیون را انجام دهند، زیرا كودكان میتوانند عامل انتقال بیماری باشند، بنابراین چنانچه واكسیناسیون را انجام ندهند، میتوانند با بروز سویههای جدید باعث انتقال و چرخش بیماری و ایجاد موجهای جدید و تشدید بیماری در كشور شوند.
رئیس مركز تحقیقات ویروسشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی درباره برنامه این وزارتخانه مبنی بر تزریق یك دوز واكسن كرونای دیگر برای همه ایرانیان در سالجاری، به خبرگزاری ایسنا، گفت: با توجه به شرایط بیماری كووید19 و اینكه پیشبینی میكنیم این بیماری از دنیا حذف نمیشود و تغییر هم میكند، این واكسیناسیون میتواند مؤثر باشد. از طرفی ایمنی ناشی از واكسن هم همیشگی نیست. بنابراین به نظر میآید بحث تزریق سالانه واكسن كرونا مطرح شود.