رئیس انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی گفت:تنها یك درصد از آزمایشات فوق تخصصی بیماران در خارج از كشور انجام می شود.
شهروز همتی، رئیس انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی با اشاره به فعالیت و مشاركت 3 هزار آزمایشگاه در دوران كرونا، اظهار داشت: اكنون این كار در 400 آزمایشگاه انجام می شود.
وی ادامه داد: در ابتدای شیوع كرونا تنها سه آزمایشگاه انجام تست كرونا را عملی می كردند.
همتی با اشاره به اثر نامطلوب تحریم ها در امور آزمایشگاهی كشوردر بخش دولتی و خصوصی،تصریح كرد:ابتدا تشخیص كرونا با آنفلوآنزا اشتباه گرفته می شد.
وی با اشاره به اینكه 70درصد آزمایشگاهها در مناطق مختلف كوچك هستند،گفت:در سال گذشته 20 آزمایشگاه در تهران تعطیل شد.
همتی با انتقاد از حذف اررترجیحی در مسیر فعالیت آزمایشگاهها، خاطرنشان كرد:این حذف باعث بالا رفتن 8 برای قیمت كیت های خارجی و 2.5 برابری كیت داخلی می شود.
سید مهدی بوترابی، دبیر بین الملل كنگره سیزدهم علوم آزمایشگاهی اظهار داشت:در طول دوران شیوع كرونا 15 تا 20 میلیون كیت كرونا در داخل كشور تولید شده و 10 میلیون تست سریع نیز تولید شد.
وی با اشاره به حضور 17 سخنران از كشورهای آمریكا،كانادا و آلمان در این كنگره ،بیان داشت:كیفیت كیت كرونا تولید داخل از نظر كیفی قابل مقایسه با نمونه های مختلف است.
بوترابی با بیان اینكه تنها یك درصد آزمایشات نیاز به انجام در خارج كشور را دارد، متذكر شد: این میزان مربوط به آزمایشات فوق تخصصی است.
امیر حسن زرنانی،دبیر علمی سیزدهمین كنگره بین المللی ارتقا كیفیت خدمات علوم آزمایشگاهی با اشاره به اینكه هدف این كنگره ارتقا كیفی خدمات است، افزود:بیش از 100 شركت مختلف آخرین فناوری های این حوزه را ارائه خواهند كرد.
وی با اشاره به برگزاری حضوری و وبیناری این كنگره از 27 تا 31 اردیبهشت , گفت: انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی متولی 2هزار آزمایشگاه در كشور است.
زرنانی با اشاره به تاسیس انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی در سال 71،خاطرنشان كرد:این انجمن پروژه تعیین محدوده های مرجع ایرانی در برگه های آزمایشگاهی را انجام داده است كه یك پروژه ملی است و ظرف دو سه ماه آینده منتشر می شود.
وی با اشاره به اهمیت فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی در آزمایشگاهها،ابراز داشت:اكنون هوش مصنوعی وارد كار شده و یكی از موضوعات مهم این كنگره استفاده از هوش مصنوعی در انجام آزمایش است.
دبیر علمی سیزدهمین كنگره ارتقا كیفیت خدمات آزمایشگاهی با بیان اینكه مصرف الكل و مواد مخدر در جوانان یكی از چالش های ماست و این موضوع از مباحث این كنگره است،ابراز كرد:بعد از كرونا نیز دنیا شاهد بیماری ها و ویروس های مختلف خواهد بود.