به گفته محققان، پس از ابتلا به عفونت كووید19، خطر مرگ در بیماران دیابتی در مقایسه با بیماران بدون دیابت به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
نتایج یك مطالعه نشان میدهد افراد مبتلا به دیابت تقریباً دو برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در معرض خطر مرگ ناشی از كووید و تقریباً سه برابر بیشتر با احتمال ابتلاء به نوع شدید بیماری روبرو هستند.
مطالعهای نشان داد كه بیماران مبتلا به دیابت در مقایسه با بیماران بدون دیابت در معرض خطر بیشتر نیاز به بستری در مراقبتهای ویژه و اكسیژن مكمل یا بستری شدن به عنوان بیماری با شرایط بحرانی هستند.
با این حال، كنترل خوب قند خون در این بیماران میتواند این خطر را به میزان قابل توجهی كاهش دهد.
سرپرست تیم تحقیق، گفت: «ما دریافتیم كه به دنبال عفونت كووید 19، خطر مرگ در بیماران مبتلا به دیابت در مقایسه با بیماران بدون دیابت به طور قابل توجهی افزایش یافته است.»
او در ادامه افزود: «ما همچنین نشان میدهیم كه كنترل خوب قند خون ممكن است یك عامل محافظتی با توجه به مرگهای ناشی از كووید 19 باشد».
این تیم یافتههای 158 مطالعه را كه شامل بیش از 270 هزار شركتكننده از سراسر جهان بود، بررسی كردند تا مشخص كنند كووید چگونه بر افراد مبتلا به دیابت تأثیر میگذارد.
نتایج تلفیقی نشان داد كه در مقایسه با افراد بدون دیابت، افراد مبتلا به دیابت 1.87 برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از كووید، 1.59 برابر بیشتر احتمال دارد كه در ICU بستری شوند، 1.44 برابر بیشتر احتمال دارد به تنفس مصنوعی نیاز داشته باشند و 2.88 برابر بیشتر احتمال دارد كه به عنوان بیمار بحرانی طبقه بندی شوند.
علاوه بر این، محققان دریافتند كه بیماران در چین، كره و خاورمیانه نسبت به كشورهای اتحادیه اروپا یا ایالات متحده در معرض خطر بیشتر مرگ قرار دارند. به گفته محققان، این شرایط ممكن است به دلیل تفاوت در سیستم مراقبتهای بهداشتی و مقرون به صرفه بودن مراقبتهای بهداشتی باشد.
طبق اعلام فدراسیون بین المللی دیابت، در سال 2021، تقریباً 537 میلیون بزرگسال بین 20 تا 79 سال مبتلا به دیابت بودند.
تعداد كل افراد مبتلا به دیابت تا سال 2030 به 643 میلیون نفر و تا سال 2045 به 783 میلیون نفر خواهد رسید.
در حالی كه دیابت شدت كووید را افزایش میدهد، مطالعه اخیر هم نشان داد افرادی كه مبتلا به كووید 19 شدهاند در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 هستند.