مرگ‌های تك رقمی كرونا ما را فریب ندهد/ نگران واكسن نزده‌ها باشیم

آمار روزهای اخیر از وضعیت كرونا در كشور، نشان می‌دهد در شرایط خوبی قرار داریم، اما فراموش نكنیم پاندمی كووید 19 هنوز به پایان نرسیده است.

1401/02/25
|
12:46

این روزها همه از آمارهای كرونا خوشحالیم و همین موضوع باعث شده كه برخی از هموطنان فكر كنند كه كرونا تمام شده است. در حالی كه هنوز چند میلیون نفر در كشور هستند كه حتی یك دوز واكسن كرونا نزده‌اند.

بعد از فروكش موج ششم كرونا كه با سویه اومیكرون همراه بود، شرایط كرونایی كشور رو به بهبود رفت و این روزها آمار روزانه فوتی‌ها تك رقمی شده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا كنون 64 میلیون و 432 هزار و 272 نفر دوز اول، 57 میلیون و 700 هزار و 360 نفر دوز دوم و 27 میلیون و 305 هزار و 838 نفر، دوز سوم واكسن كرونا را تزریق كرده‌اند.

مجموع واكسن‌های تزریق شده در كشور به 149 میلیون و 438 هزار و 470 دوز رسید.

این آمارها نشان می‌دهد كه شرایط تزریق دوز سوم واكسن كرونا در كشور، هنوز روند مطلوبی ندارد و اگر قدری سهل انگاری در رعایت پروتكل‌های بهداشتی اتفاق بیافتد، می‌تواند ما را درگیر موج جدیدی از بیماری كند. البته مسئولان وزارت بهداشت و اعضای كمیته علمی كشوری كووید 19، معتقدند حداقل تا فصل تابستان درگیر موج جدیدی از بیماری نخواهیم شد.

اما یادمان نرود كه تعداد كسانی كه 3 دوز واكسن كرونا تزریق كرده‌اند، در مقایسه با كسانی كه یك دوز یا 2 دوز واكسن تزریق كرده‌اند، خیلی كمتر است.

در همین حال گفته می‌شود، حدود 14 میلیون نفر در كشور هنوز یك دوز واكسن هم نزده‌اند.

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران، با عنوان این مطلب كه متأسفانه دچار سو تفاهم جهانی شده‌ایم و برخی رسانه‌ها به غلط این موضوع را در دنیا ترویج كرده‌اند كه كرونا به پایان رسیده است، گفت: در واقع كرونا تمام نشده است.

وی با اشاره به اینكه طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت با چهره و سیمای جدیدی از كرونا مواجه هستیم، افزود: طبق اعلام رسمی و جمع بندی رئیس سازمان جهانی بهداشت، خطر كرونا همچنان به عنوان خطری جدی برای سیستم سلامت تلقی می‌شود و این سازمان كماكان كرونا را به عنوان آتشی توصیف می‌كند كه شعله‌های آن می‌تواند در نظام سلامت سوزاننده عمل كند.

زالی تاكید كرد: تا زمانی كه به بخش قابل قبولی از واكسیناسیون عمومی جهانی نرسیم، خطر كرونا همچنان وجود دارد.

طبق بررسی فنی سازمان بهداشت جهانی، حداقل 70 درصد جمعیت در معرض خطر و 100 درصد افراد با ریسك بالا در مقابل كرونا باید واكسینه شده باشند تا خطر افزایش بار بیماری به حداقل برسد.

در همین حال، عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا، با اشاره به جلسه روز گذشته ستاد ملی، بر آماده سازی مراكز درمانی كشور برای مواجهه احتمالی با موج جدید بیماری تاكید كرد.

مشاهدات میدانی از تردد افراد در اماكن عمومی نشان می‌دهد كه خیلی‌ها ماسك را كنار گذاشته‌اند و شاید همین موضوع، مهم‌ترین عامل درگیر شدن با موج جدید بیماری باشد.

ابراهیم قادری رئیس اداره مراقبت مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، گفته است كه هنوز حدود 14 میلیون نفر از مردم دوز اول واكسن كرونا را تزریق نكرده‌اند. همچنین، 6 میلیون نفر دوز دوم را نزده‌اند و 26 میلیون نفر نیز دوز سوم را نزده‌اند.

در همین حال، علیرضا ناجی رئیس مركز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب كه همه‌گیری كرونا تمام نشده و فقط شاید بتوانیم بگوییم كه وارد مرحله جدیدی از پاندمی شده‌ایم، گفت: شاهد زنجیره پر ترافیك انتقال ویروس در خیلی از كشورها نیستیم و در مرحله آرام تری قرار داریم، اما در بعضی از نقاط مانند چین خطر این بیماری همچنان وجود دارد.

وی افزود: شاید تفاوت ما با كشوری مانند چین این است كه درصد بالایی از مردم با توجه به عفونت حاصله و چرخش بالای ویروس در مدت گذشته و سطح پوشش بالای نزدیك به 70 درصدی واكسن، جمعیت دارای آنتی بادی بر علیه این ویروس هستند و این خود جلوی چرخش بالای واریانت اومیكرون را می‌گیرد.

این ویروس شناس گفت: در حال حاضر در سطح پایینی از فعالیت ویروس عامل كووید 19 هستیم و بهترین زمان برای تكمیل دوره واكسیناسیون، دوزهای بوستر و بالا بردن پوشش واكسیناسیون در محصلین است.

وی در عین حال هشدار داد كه پاندمی تمام نشده و پایانش نیز قابل پیش بینی نیست، اما برای پیشگیری و كاهش زنجیره بیماری، انجام اقدامات ضروری و رعایت پروتكل‌ها لازم است.

این در حالی است كه وزارت بهداشت، از چندی قبل از همه افراد بالای 70 سال و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای یا نقص ایمنی، خواست كه یك نوبت واكسن علاوه بر نوبت‌های قبلی، تزریق نمایند.

اما، معلوم نیست كه چقدر از تزریق دوز چهارم واكسن كووید 19 در كشور استقبال شده است. با توجه به اینكه هنوز خیلی از افراد كه می‌بایست دوز سوم را تزریق كنند، هیچ اقدامی نكرده‌اند. بنابراین، بعید به نظر می‌رسد كه برای دوز چهارم ترغیب شده باشند.

دسترسی سریع