استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشكی ایران با بیان اینكه سطح انتقال ویروس كرونا پایین است،گفت:به نظر نمیآید در فاصله نزدیك پیك دیگری را شاهد باشیم.
سید عباس متولیان،استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشكی ایران در پاسخ به این پرسش كه «اكنون شرایط كرونایی كشور را چگونه ارزیابی میكنید؟»،گفت: با توجه به پوشش واكسیناسیون كه درصد افراد دو دُز تزریق كردن قابل توجه است و درصد زیادی نیز سه دُز تزریق كردند و این واكسن را نیز اخیرا زدند.
وی ادامه داد: اكنون نسبتا ایمنی خوبی در جمعیت ایجاد شده اما اینكه پایداری چقدر بماند؛ در كشورهای دیگر معمولا فاصله بین این پیكهای مختلف بعد از بالا رفتن پوشش واكسیناسیون طولانی میشود؛ مثلا اگر قبلا 5 ماه یكبار یك پیك داشتم الان ممكن است 10 ماه یكبار پیك داشته باشیم.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشكی ایران افزود: ممكن است در اواخر تابستان یك پیك داشته باشیم اما با توجه به ایمنی و این سویههای جدید كه ضعیفتر و شدت كمتری داشتند و همچنین اگر سویه جدید كشنده نیاید، به نظر میآید اگر پیكی هم داشته باشیم با قله و مرگ و میر پایین باشد.
متولیان در پاسخ به این پرسش كه «آیا میتوان گفت ویروس كرونا ضعیف شده است؟»،بیان داشت: آخرین سویه كرونا امیكرون بود كه نسبت به دلتا ضعیف تر و كشندگی كمتری داشت اما كلا سطح انتقال ویروس پایین است و به نظر نمیآید در فاصله نزدیك قرار باشد پیكی داشته باشیم.
وی در واكنش به این پرسش كه «آیا پاندومی كرونا به اندومی تبدیل شده است»، خاطرنشان كرد:بله، این محتمل ترین حالت همین است كه كرونا مثل آنفلوآنزا شود؛ یعنی هر دفعه یك جهشی داشته باشد و این جهش شایع شود و لازم باشد همه سالی یكبار مثل آنفلوآنزا واكسن تزریق كنند.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشكی ایران در پاسخ به این پرسش كه «كرونا در ایران چه موقع به صورت اندمیك میشود؟»، افزود:به نظر بنده همین الان این اتفاق افتاده است؛ یعنی پیك بعدی كه میگویم قله و مرگ و میر كمتری دارد، این نیز هرچند وقت یكبار تكرار میشود.