وزیر بهداشت گفت: در پاندمی كرونا، 3 عامل باعث شد تا بتوانیم این بیماری را در كشور كنترل كنیم.بهرام عین اللهی،افزود: كرونا یك تهاجم ویروسی در كل جهان بود و برای همه كشورها اتفاق افتاد. این طور نبود كه یك كشور از این ویروس در امان بماند.
وی با اشاره به تحریمهایی كه علیه كشور ما وجود دارد، افزود: كرونا، سنجشی از قدرت كشورها را نشان داد و این قدرت، فقط شامل تسلیحات و منابع مالی نیست.
عین اللهی ادامه داد: مهمترین عامل در مهار كرونا، نیروی انسانی بود كه كادر سلامت ما توانست با ایثار و تلاش، اجازه ندهد هیچ بیماری در خارج از بیمارستان بماند.
وزیر بهداشت با اشاره به شهادت 300 نفر از مدافعان سلامت در مبارزه با كرونا، گفت: بعد از آغاز به كار دولت سیزدهم، برنامههای مبارزه با كرونا، جدی تر دنبال شد و شاهد سیل واكسن در كشور بودیم.
وی افزود: حضور مردم در صحنه و اقدامات دولت برای تهیه و تأمین واكسن، باعث شد تا برنامه واكسیناسیون سرعت بیشتری بگیرد. به طوری كه روزانه 1.6 میلیون دوز واكسن كرونا تزریق میشد و این آمار در هفته به 8.6 میلیون دوز رسید.
وزیر بهداشت ادامه داد: سه عامل باعث شد بتوانیم كرونا را در كشور كنترل كنیم.
وی افزود: عامل نخست، واكسیناسیون بود كه تا كنون 149 میلیون دوز واكسن در كشور تزریق شده است. عامل دوم، مدت كوتاه واكسیناسیون بود كه منجر به افزایش ایمنی علیه بیماری گردید و عامل سوم، نوع واكسنهای مصرفی بود.
وزیر بهداشت گفت: نتیجه این اقدامات باعث شد تا آمار كرونا در كشور پایین بیاید و بیماری كنترل شود.
وی افزود: كرونا نشان داد كه سلامت یك كار پایهای در همه فعالیتها است.
وزیر بهداشت در ادامه به برنامه بیمه همگانی اشاره كرد و گفت: امسال بیمه همگانی با تصویب مجلس بعد از 43 سال از انقلاب تحقق یافت و از روز شنبه با اطلاعاتی كه از وزارت رفاه دریافت كردیم، پوشش بیمه همگانی آغاز شده است و سه دهك پایین درآمدی شامل 5 میلیون و 400 هزار نفر، تحت پوشش بیمه همگانی قرار گرفتند و در دی ماه سال گذشته نیز 400 هزار نفر از حاشیه نشینان را بیمه كردیم كه طرح موفقی بود.
عین اللهی تاكید كرد: بخش كمی از افراد فاقد پوشش بیمه میمانند كه پس از خود اظهاری، مورد آزمون وسع قرار میگیرند. در شرایط فعلی كشور قابل قبول نیست كه فردی بخاطر مشكلات مالی، خدمات درمانی را دریافت نكند و امیدواریم مراكز دولتی و دانشگاهی با آغوش باز به سمت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی با كیفیت به محرومان بروند.
وی ادامه داد: یكی از اولویتهای وزارت بهداشت، توزیع نیروی متخصص و فوق تخصص در مناطق محروم است. حدود 60 درصد از نیروهای متخصص در مناطق محروم توزیع شده اند و از امسال نیز سهمیه خاصی را برای بومی گزینی مناطق محروم در نظر گرفته ایم و بعد از آزمون دستیاری، به دانشگاههای علوم پزشكی مناطق محروم اختیار داده ایم تا دستیاران را از بین افراد بومی جذب كنند.
وزیر بهداشت گفت: تعرفه پرستاری به عنوان یكی از مطالبات اصلی و چندین ساله پرستاران كه مورد تاكید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور، هفته گذشته در جلسه هیأت دولت تصویب شد و اجرایی میشود. همچنین خدمات پرستاری در منزل نیز به صورت آزمایشی در برخی استانها در حال اجرا است و امیدواریم كه این خدمات نیز به صورت علمی، ساماندهی شود.
عین اللهی یادآور شد: حدود 340 مركز بهداشت در این مدت، تكمیل و افتتاح شده و امسال حدود سه هزار پروژه بهداشت در سراسر كشور به سرانجام میشود. متأسفانه سال گذشته از محل اعتبارات یك درصد مالیات بر ارزش افزوده، منابع خوبی به ما داده نشد. بخش بهداشت عمدتاً وابسته به منابع مالی پایدار است اما امسال با تصویب مجلس قرار شد یك درصد ارزش افزوده به صورت ماهانه پرداخت شود كه اگر محقق شود مراكز روستایی را تقویت میكنیم.
وی ادامه داد: در این مدت 7 پروژه بیمارستانی كه عمدتاً بیش از 10 سال نیمه تمام مانده بود را تكمیل كردیم و 45 پروژه بازسازی و 220 پروژه نیمه تمام درمانی داریم و اولویت ما اتمام پروژههای نیمه تمام است. از طرفی وام 90 میلیون دلاری هم از بانك جهانی برای تأمین تجهیزات پزشكی دریافت كرده ایم.