افزایش بروز پاندمی هایی همچون كرونا براساس تغییرات اقلیمی

سیاره زمین در حال گرمتر شدن است از اینرو گونه های مختلف جانوری را مجبور می كند به مناطق جدید مهاجرت كرده و با سایر موجودات ناآشنا با سرعت فزاینده ای در تعامل باشند.

1401/02/10
|
09:05

نتایج یك مطالعه جدید می‌گوید كه این پدیده می‌تواند عواقب ناگواری برای سلامتی انسان داشته باشد و احتمال ابتلاء به بیماری‌های ویروسی جدید مانند HIV (كه در پستانداران اولیه منشأ می‌گیرد) و همچنین بیماری‌های همه گیر مانند كووید 19 را افزایش می‌دهد.

محققان پیش‌بینی می‌كنند كه تماس‌های بالقوه جدید بین گونه‌های مختلف اساساً طی 50 سال آینده دو برابر می‌شود و خطر جهش سایر ویروس‌ها از حیوانی به حیوان دیگر و در نهایت به انسان را افزایش می‌دهد.

بر اساس پیش بینی‌های گزارش شده از سوی محققان ، ویروس‌ها تا سال 2070 در نتیجه مهاجرت ناشی از تغییرات آب و هوایی، حداقل 15,000 بار به سمت گونه‌های جانوری جدید منتقل خواهند شد.

به گفته محققان، تغییرات محدوده جغرافیایی ناشی از آب و هوا باعث بیش از 300 هزار مورد برخورد اولیه بین گونه‌ها می‌شود كه تقریباً دو برابر نرخ تماس بالقوه گونه‌های امروزی است.

محقق ارشد این مطالعه، می‌گوید: «ما احتمالاً به خوبی وارد این تغییرات شده‌ایم. ما آنها را به دقت زیر نظر نمی‌گیریم و با ایجاد پاندمی برای همه مشكل ایجاد می‌كنند.»

وی در ادامه افزود: «مطالعه ما نشان می‌دهد كه بدون تردید، تغییرات اقلیمی نقاط بی‌شماری از خطرات مشترك بین انسان و حیوان در آینده را درست در حیاط خلوت ما ایجاد می‌كند.»

محققان معتقدند «این اتفاق می‌افتد و حتی در بهترین حالت سناریوهای تغییرات آب و هوایی نیز قابل پیشگیری نیست. ما باید اقداماتی را برای ایجاد زیرساخت‌های بهداشتی برای محافظت از جمعیت حیوانات و انسان‌ها انجام دهیم.»

دسترسی سریع