آمار كرونا اگر چه روزهای آرامی را پشت سر میگذارد، اما نگرانی از بابت ابتلای كودكان و نوجوانان در مدارس همچنان وجود دارد.
آمار كرونا اگر چه روزهای آرامی را پشت سر میگذارد، اما نگرانی از بابت ابتلای كودكان و نوجوانان در مدارس همچنان وجود دارد. در این گروه سنی هنوز هم بچههای زیادی هستند كه واكسن كرونا را دریافت نكردهاند و همین مساله میتواند موجب ابتلای شدید یا مداوم دانشآموزان به سویههای مختلف كرونا فراهم كند.
آمار فعلی هم نشان میدهد كه اگرچه تعداد بیماران سرپایی در كودكان و نوجوانان زیاد است اما خوشبختانه موارد بستری افزایش نیافته است.كودكان و نوجوانان میتوانند در معرض ابتلای بیشتر به انواع بیماریها باشند؛ البته واكسیناسیون در گروه سنی هفت تا 12سال معمولا انجام میشود اما در برابر واكسن كرونا همچنان مقاومتهایی وجود دارد. این مساله موجب میشود تا دانشآموزان بهدلیل ارتباط متراكم در مدارس بیشتر از قبل در معرض ابتلا به كرونا باشند.
رییس مركز طبی كودكان داشته درباره مقدار ابتلای كودكان و نوجوانان به كرونا به والدین توصیه كرد كه در شرایط آموزش حضوری در مدارس، سلامت كودك خود را بررسی كنند و در صورت وجود هرگونه علائم، موضوع را با مدرسه در میان بگذارند و تا زمانی كه كودك بهبود نیافته است، او را به مدرسه نفرستند.
دكتر رضا شروین بدو درباره مراجعه كودكان مبتلابه كووید19 به مركز طبی كودكان، گفت: تعدادی بیماران سرپایی وجود دارد اما خوشبختانه موارد بستری افزایش نیافته است. هنوز یك بخش را برای بیماران كرونایی در نظر گرفتیم ولی تعداد زیادی مراجعه سرپایی داریم كه آنها را بستری نمیكنیم و سرپایی درمان میشوند. وی افزود: اورژانس بیمارستان ما روزانه حدود 400مراجعهكننده كلی دارد كه تعدادی از مراجعات علائم تنفسی و گوارشی هم دارند. ما از این گروه تست كرونا میگیریم اما این به معنای آن نیست كه همه مراجعات كرونایی هستند.
كودكان چه علائمی دارند؟
این فوقتخصص مغز و اعصاب كودكان، درباره علائم فعلی كرونا در كودكان، اظهار كرد: درحالحاضر علائم گوارشی و تنفسی در بچهها مشاهده میشود كه البته علائم گوارشی بیشتر شایع است. بهندرت بچهها مشكل تنفسی جدی دارند كه به بستری در بیمارستان نیاز داشته باشند. علائم گوارشی در كودكان از ابتدا هم وجود داشت و به نظر نمیرسد این موضوع ناشی از تغییر رفتار جدید ویروس باشد.
او درباره بازگشایی مدارس و همچنین روند فعلی بیماری كرونا در كودكان، تصریح كرد: هنوز اظهارنظر در زمینه تاثیر بازگشایی مدارس بر روند بروز بیماری در كودكان زود است؛ چراكه از بازگشایی مدارس زمان زیادی نگذشته است. احتمال افزایش ابتلای كودكان وجود دارد اما نمیتوان مدارس را هم با روال قبل مجازی برگزار كرد.
احتمال بروز پیكهای كوچك
یكی دیگر از اعضای كمیته علمی كشوری مقابله با كرونا هم با تاكید بر لزوم رعایت پروتكلهای بهداشتی و توجه به علامتدار شدن احتمالی دانشآموزان در شرایط حضور در مدارس، گفت: از مردم درخواست میكنم كه اگر واكسیناسیونشان را تكمیل نكرده یا دوز سوم را تزریق نكردهاند، مراجعه كرده و واكسیناسیونشان را تكمیل كنند.
دكتر حقازلی درباره وضعیت كرونا در كشور گفت: بعد از تعطیلات نوروزی باتوجه به شرایط مسافرتها و ... در استانهایی كه تراكم سفر زیاد بود، تعدادی افزایش مراجعهكننده در حوزه كرونا گزارش شد، اما بهطوركلی تعداد افرادی كه در كل كشور مبتلا شدند، وضعیت نزولی دارد و تعداد مرگومیر هم كاهش یافته است. درعینحال از آنجایی كه روند بهسمت عادیسازی ارتباطات اجتماعی یا بازگشایی مدارس حركت میكند، رعایت بهداشت فردی و پروتكلهای بهداشتی بسیار مهم و كمككننده است.
درعینحال آگاهی دانشآموزان و والدین در حوزه بیماری و توجه به علائم بسیار حائزاهمیت است. حقازلی با تاكید بر لزوم رعایت پروتكلهای بهداشتی و استفاده از ماسك در مدارس با توجه به بازگشاییهای انجام شده، ادامه داد: رعایت پروتكلهای بهداشتی در مدارس بسیار مهم است؛ بهعنوانمثال، استفاده از ماسك بسیار مهم است. همچنین اولیای مدارس و فرزندان باید نسبتبه بروز علائم در دانشآموزان حساس باشند و اگر احساس كردند كه علائمی وجود دارد، حتما از ورود فرزندشان به مدرسه خودداری كنند.
وی درباره احتمال ورود به پیك هفتم كرونا در كشور با توجه به ایجاد سویههای جدید كرونا در دنیا، گفت: باتوجه به اینكه تعداد زیادی واكسن در كشور تزریق شده و بیش از 26میلیون نفر هم واكسن دوز سوم را تزریق كردهاند، مانند همه جای دنیا احتمال اینكه پیكهای شدیدی مانند پیك پنجم و ششم داشته باشیم، ضعیف میشود اما درهرصورت این احتمال كه میزانی از افزایش بیماری بهصورت پیكهای كوچك وجود داشته باشد، هست.
تعداد بیماران جدید به زیر دوهزار نفر رسید
وزارت بهداشت و درمان اعلام كرده است كه در روز پنجشنبه در 19استان كشور هیچ موردی از مرگومیر بیماران كرونایی گزارش نشده و در پنج استان كشور هم تنها یك نفر جان خود را بهدلیل كرونا از دست داده است. این در حالی است كه براساس آمار ارائهشده در فاصله ظهر روز پنجشنبه تا ظهر روز جمعه 26فروردینماه، 1994بیمار جدید كرونا در سراسر كشور شناسایی شدند كه از این تعداد 349نفر بستری شدند. همچنین در همین بازه زمانی هم 33بیمار جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان كرونا در ایران به 140هزار و 777نفر برسد. مجموع بیماران كرونایی كشور هم به هفتمیلیون و 204هزار و 49نفر رسید.
همچنین یكهزار و 483نفر از بیماران مبتلا به كووید19 هم در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. آمار واكسیناسیون هم نشان میدهد كه تا صبح دیروز 64میلیون و 167هزار و 174نفر دوز اول، 57میلیون و 307هزار و 360نفر دوز دوم و 26میلیون و 697هزار و 158نفر، دوز سوم واكسن كرونا را تزریق كردهاند.
بر این اساس مجموع واكسنهای تزریقشده در كشور به 148میلیون و 171هزار و 692دوز رسید. همچنین در روز پنجشنبه 29هزار و 238دوز واكسن كرونا در كشور تزریق شده است. درحالحاضر 34شهرستان در وضعیت قرمز، 69شهرستان در وضعیت نارنجی، 291شهرستان در وضعیت زرد و 54شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.