دبیر كمیته علمی كشوری كرونا با اعلام افزایش 20 درصدی مراجعات سرپایی كرونا در كشور گفت: تاكید كمیته علمی كشوری كرونا در این شرایط كه شاهد بازگشایی مدارس و دانشگاه ها هستیم، تكمیل واكسیناسیون دانشجویان و دانش آموزان به ویژه در...
تكمیل واكسیناسیون دانشجویان و دانش آموزان به ویژه در گروه سنی 5 تا 11 سال است.
دكتر حمیدرضا جماعتی اظهار داشت: دیروز شصت و پنجمین جلسه كمیته علمی و اولین نشست در سال جدید برگزار و آخرین گزارش ها از تغییرات جدید كرونا در كشورهای مختلف بررسی شد. بر اساس مطالعات، تقریبا در تمامی كشورهای دنیا به استثنای چند كشور، روند نزولی كرونا وجود دارد.
وی افزود: در فرانسه، هنگ كنگ، استرالیا و كانادا بعد از پیك بیماری دوباره روند كرونا و ابتلا به این بیماری افزایش یافته است. در ایران نیز در یكی دو هفته اخیر، شاهد افزایش حدود 20 درصدی میزان مراجعات به درمانگاه ها و بخش سرپایی هستیم و ممكن است كه در یكی دو هفته آینده، شاهد روند رو به افزایش بستری و یكی دو هفته بعد از آن، افزایش میزان مرگ و میر باشیم اما این پیش بینی ها هنوز دقیق نیست و باید یكی دو هفته دیگر، روند بیماری و افزایش موارد سرپایی را پیگیری و رصد كنیم.
دبیر كمیته علمی كشوری كرونا یادآور شد: اخیرا دو سویه جدید "XD"(تركیبی از ویروس دلتا و اُمیكرون)و "XE"(تركیبی از زیرسویه BA1 و BA2) شناسایی شده است. تا كنون 16 نفر مبتلا به سویه XD در دنیا گزارش شده و مورد رصد سازمان جهانی بهداشت قرار دارد. حدود 600 مورد ابتلا به سویه XE در انگلستان گزارش شده است اما فعلا جای نگرانی نیست؛ چراكه گزارش هایی از این سویه های جدید در سایر كشورها هنوز ارائه نشده است.
جماعتی گفت: تاكید كمیته علمی كشوری كرونا در این شرایط كه شاهد بازگشایی مدارس و دانشگاه ها هستیم، تكمیل واكسیناسیون دانشجویان و دانش آموزان به ویژه در گروه سنی 5 تا 11 سال است. خوشبختانه میزان واكسیناسیون گروه سنی 12 تا 18 سال به میزان قابل توجهی رسیده اما تاكید زیادی به تكمیل واكسیناسیون گروه سنی 5 تا 11 و رعایت پروتكل های بهداشتی در مدارس توسط اولیا و مربیان مدارس شد.
وی ادامه داد: در این شرایط لازم است رعایت پروتكل های بهداشتی در مدارس از سوی مدیران و عوامل مدارس از جمله استفاده از ماسك، شستشوی مداوم دست ها، حفظ فاصله فیزیكی و تهویه مناسب هوا كلاس ها مرتبا پیگیری شود. از سوی دیگر دانش آموزانی كه علائم عفونی و تب دارند نباید به مدرسه بروند و اگر تشخیص داده نشده و یا در مدرسه دچار علائم شده، مدیران مدارس به دانش آموزان اجازه دهند كه به منزل بروند و دوره قرنطینه دانش آموزان در منزل سپری شود.
دبیر كمیته علمی كشوری كرونا تصریح كرد: در جلسه روز گذشته، عوارض ناشی از كرونا به صورت حاد و مزمن به ویژه در بیماری دیابت بررسی شد. در مطالعات نشان داده شده كه عفونت كرونا در حالت حاد، خفیف و در افراد بدون علامت و دارای تست پی سی آر مثبت، می تواند درصدی از بیماران كرونایی را به دیابت مبتلا كند. در مطالعات مختلف نشان داده كه مبتلایان به كووید19 حدود 15 درصد دچار دیابت شده اند و افرادی كه اصلا دیابت نداشته اند در طولانی مدت تا یكسال بعد از ابتلا به كرونا، تا حتی 40 درصد نیز به دیابت مبتلا شده اند. بنابراین افرادی كه به كرونا مبتلا می شوند، حتما به پزشكان معتمد و متخصص مراجعه كنند و از نظر دیابت، مورد بررسی قرار گیرند چراكه حتی تا یكسال بعد هم امكان ابتلا به دیابت در این افراد وجود دارد.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، جماعتی ادامه داد: دیابت ممكن است با علائم زیادی، بروز نكند و ممكن است با افزایش قند و عوارض ناشی از آن در سیستم های مختلف بدن بدون سر و صدا، مشاهده شود و در مراحل اولیه با تست های تخصصی و نظر پزشكان متخصص، دیابت تشخیص داده می شود.
وی تاكید كرد: هر مراسم و گردهمایی در شرایط كرونا بهتر است برگزار نشود اما اگر ضروری است، با رعایت پروتكل های بهداشتی باشد تا كمترین عوارض را در انتشار بیماری كرونا داشته باشد.