معاون بهداشت طی دستورالعملی شیوهنامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان سال 1400 را به معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشكی كشور ابلاغ كرد.
معاون بهداشت طی دستورالعملی شیوهنامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان سال 1400 را به معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشكی كشور ابلاغ كرد.
متن این ابلاغیه دكتر كمال حیدری به شرح زیر است:
با عنایت به این كه در آستانه ماه مبارك شعبان و برگزاری مراسم ولادت حضرت بقیه الله الاعظم ( عج) در نیمه شعبان و مراسم غبارروبی مساجد در دهه آخر این ماه هستیم؛ به پیوست «شیوهنامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان سال 1400» كه در راستای مدیریت مطلوب پیك ششم شیوع بیماری كرونا سوش اومیكرون تدوین شده جهت استحضار ارسال میشود. با توجه به این كه كنترل عوامل محیطی محلهای برگزاری مراسم مذكور از جمله پروتكلهای بهداشتی، واكسیناسیون، آب مصرفی، مواد غذایی و بهداشت محیط محل از اهمیت ویژهای برخوردار است، خواهشمند است دستور فرمایید برنامهریزی لازم به منظور كنترل عوامل محیطی مؤثر بر سلامت جامعه و نظارت بر برگزاری مراسم بر اساس شیوهنامه بهداشتی پیوست با همكاری ادارات تبلیغات اسلامی و سازمانهای ذیربط در دستوركار مدیریت/ گروه سلامت محیط و كار آن دانشگاه/دانشكده قرار گیرد. از این رو اولویتهای اجرایی برنامه به شرح زیر تاكید میشوند. شایان ذكر است برنامهریزی جهت عملیاتی كردن برنامه، تحت مسئولیت و نظارت آن معاونت و مراكز بهداشت تابعه مورد انتظار است.
1. انجام هماهنگیهای درونبخشی و برونبخشی بهویژه با سازمان تبلیغات اسلامی امور مساجد و هیئتهای امنای مساجد و اماكن متبركه محل برگزاری مراسم مذكور
2. انجام هماهنگی با ادارات كل اوقاف و خیریه و امور مساجد و ائمه محترم جمعه و جماعات و هیئتهای محترم مساجد جهت حضور فعال در دهه غبارروبی مساجد
3- توصیه به برگزاری مراسم در فضای باز بهویژه در شهرهای قرمز و نارنجی، در صورت برگزاری مراسم در فضای بسته ظرفیت 20 درصد رعایت شود و تهویه مطلوب هم برخوردار باشند.
4- توصیه به عدم حضور افراد واكسننزده و افراد مسن و دارای بیماریهای زمینه ای در مراسم
5- استفاده ماسك و رعایت فاصله در مراسم و عدم تجمع بدون رعایت فاصله
6- هماهنگی با دستگاههای مرتبط در خصوص تعیین محلهای استقرار ایستگاههای صلواتی و موكبها و مشخص شدن محلهای برگزاری مراسم و همچنین محلهای پخت غذای مراسم قبل از برگزاری مراسم
7- توجه ویژه به ثبت فعالیتهای اجرایی برنامه
8- نظارت مستمر بر اجرای برنامه در سطح شهرستانهای تابعه توسط كارشناسان آن معاونت با اولویت كنترل پروتكلهای بهداشتی در راستای طرح هوشمند مدیریت بیماری كووید 19
9- كنترل مستمر و در صورت نیاز بهویژه در شهرهای قم، مشهد و شیراز استقرار كارشناس بهداشت محیط در مراكز طبخ ویژه مراسم
10- توجه و نظارت بهداشتی ویژه بر موكبها و ایستگاههای صلواتی
11- عدم توزیع نوشیدنی و شربت به صورت فله ای و توصیه به توزیع مواد غذایی و آبمیوه بستهبندی شده
12- توجه به بهداشت فردی دستاندركاران تهیه مواد غذایی (خوراكی و آشامیدنی) در این مراسم
13- در صورت استفاده از ظروف یكبار مصرف در بستهبندی غذا از ظروف یكبار مصرف مناسب ترجیحاً ظروف یكبار مصرف بر پایه گیاهی و یا آلومینیومی برای غذاهای گرم استفاده شود.
14- كنترل و نظارت بر آب مصرفی (كلرسنجی، نمونهبرداری میكروبی در صورت نیاز)
15- كنترل نور، تهویه و نظافت عمومی محل برگزاری مراسم
16- توجه ویژه به توزیع غذا (غذای گرم آماده مصرف، نان، شیرینی و انواع مواد غذایی بستهبندی شده) و نوشیدنی (شربت، شیر) توسط افراد متفرقه بدون مشخص بودن محل تهیه با همكاری دستگاههای مرتبط از جمله مراجع قضایی، نیروی انتظامی و در مناطق شهری با شهرداریها
امید است بتوانیم با مدیریت مطلوب برگزاری مراسم و نظارت بر اجرای مفاد شیوهنامه بهداشتی بتوانیم گام موثری در جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی به عنوان یكی از وظایف اصلی نظام سلامت برداریم تا هموطنان عزیز بتوانند از این مراسم مبارك معنوی بهره مند گردند.
در ضمن ارسال گزارش جامعی از اقدامات انجام شده به خصوص توسط دانشگاههای علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی قم، مشهد و شیراز به این معاونت مورد انتظار است.