آمار كرونا ما را گول نزند

آمارهای روزانه وزارت بهداشت، از وضعیت بیماری كرونا در كشور، نشان می دهد به آرامی در حال گذر از موج ششم هستیم، اما باید مراقب آرامش قبل از توفان بود.

1400/12/18
|
10:04

وقتی به آمارهای روزانه كرونا نگاه می‌كنیم، احساس خوبی پیدا می‌كنیم از اینكه موارد ابتلاء، بستری و مرگ و میر بیماران كرونایی روند نزولی پیدا كرده است. اما، نكته‌ای كه نباید بی اعتنا از كنار آن عبور كرد، آرامش قبل از توفان است.

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران، با بیان اینكه از هفته اول اسفند فرایند نزولی بیماری كرونا آغاز شده است، گفت: تهران بزرگ‌ترین مبدا سفرهای نوروزی است و احتمالاً در ایام نوروز با كاهش جمعیت استان و بار مراكز درمانی و بهداشتی مواجه می‌شویم، اما در هفته‌های سوم و چهارم فروردین كه مسافران نوروزی از سفر باز می‌گردند، ممكن است شرایط متفاوتی را تجربه كنیم.

وی با ابراز امیدواری نسبت به كاهش مشكلات و چالش‌های ناشی از كرونا در سال آینده، افزود: از این رو آمادگی كامل در ایام نوروز و هفته‌های بعد از تعطیلات بسیار ضروری و مستلزم اجرای پكیج‌ها و برنامه‌های مدیریتی برای مقابله با بیماری است.

در همین حال، پیام طبرسی عضو كمیته علمی كشوری كووید 19، با عنوان این مطلب كه نسبت به دو هفته پیش آمار كرونا كاهش یافته و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و شرایط به نقشه قبلی برگردد، گفت: واكسیناسیونی كه انجام شد، موجب گردیده كرونا فروكش كند و این شرایط مرهون واكسیناسیون است.

وی یادآور شد: كسانی كه واكسن نزدند و یا اینكه كرونا نگرفتند و بیماری پیش زمینه‌ای دارند باید حتماً دقت كنند. امسال برای عید محدودیتی نیست اما كماكان باید مراقب به افرادی باشیم كه بیماری پیش زمینه‌ای دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: در این دو سال كه از پاندمی كرونا می‌گذرد دریافتیم كه افراد بیشتری درگیر شدند و بعد از واكسیناسیون شدت بیماری كمتر شد و اگر همین روند ادامه یابد كووید 19 بیماری خواهد شد كه با ما هست اما مشكلاتش كمتر می‌شود.

وی افزود: واكسن یك نفع فردی دارد و كسی كه واكسینه شده كرونا بگیرد بیماری را شدید نمی‌گیرد و نمی‌میرد مگر اینكه در گروه خاصی باشد. همچنین واكسن یك نفع جمعی دارد و وقتی افراد واكسن می‌زنند كرونا هم بگیرند كمتر به دیگران منتقل می‌كنند.

حالا دو سال است كه سفرهای نوروزی به دلیل كرونا، با محدودیت‌هایی انجام شده است و برخی از هموطنان نیز حاضر نشده‌اند در دو سال گذشته به مسافرت بروند. اما، با توجه به برنامه واكسیناسیون كشوری و اینكه خیلی‌ها، 2 دوز واكسن تزریق كرده‌اند و البته چند میلیون نفری هم 3 دوز واكسن زده‌اند، اشتیاق برای رفتن به مسافرت در نوروز 1401، شدت گرفته است.

لذا، كادر درمان این نگرانی را دارند كه رفت و آمدهای نوروزی بدون توجه به رعایت پروتكل‌های بهداشتی انجام شود و همین مسئله منجر به چرخش ویروس شود و در نهایت، در نیمه دوم فروردین 1401، دوباره آمار كرونا صعودی شود.

از همین رو، لازم است برای تكرار نشدن روزهای سخت كرونایی در كشور، تدابیر مناسب بهداشتی اندیشیده شود تا بتوان از وقوع توفان كرونا در نیمه دوم فروردین 1401، پیشگیری كرد.

تجربه در كشورهای دیگر نشان داده است، با وجود روند خوب واكسیناسیون در كشورهای اروپایی و آمریكا، اما همچنان آنها درگیر موج جدید كرونا شده‌اند و از همین رو افراد بالای 18 سال و كسانی كه 3 ماه از تزریق دوز دوم واكسن آنها گذشته باید برای دریافت دوز سوم واكسن كرونا به مراكز درمانی وزارت بهداشت مراجعه كنند. همچنین تأثیر دوز سوم واكسن 80 درصد از ابتلاء به سویه اومیكرون پیشگیری خواهد كرد و این موضوع دستاورد خوبی برای افراد است.

یافته‌های یك مطالعه جدید نشان می‌دهد كه اومیكرون 70 برابر سریع‌تر از سویه دلتا در نای و ریه‌ها تكثیر می‌شود. با وجودی كه سرعت تكثیر اومیكرون در مقایسه با سویه دلتا 70 برابر بیشتر است اما یافته‌ها نشان می‌دهد رشد سویه جدید در بافت ریه 10 برابر كُندتر است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، مجموع بیماران كووید 19 در كشور به 7 میلیون و 102 هزار و 159 نفر و جانباختگان كرونایی نیز به 138 هزار و 260 نفر رسید.

تا كنون 6 میلیون و 747 هزار و 70 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ضمن اینكه سه هزار و 428 نفر از بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند.

در حال حاضر 148 شهرستان در وضعیت قرمز، 196 شهرستان در وضعیت نارنجی، 101 شهرستان در وضعیت زرد و 3 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

دسترسی سریع