معاون بهداشت ستاد كرونای مقابله با كرونا استان تهران با اشاره به وضعیت كرونا در تهران، گفت: از نظر آمار مراجعه موارد سرپایی، مشاهده میكنیم كه كمكم در شیب نزولی قرار میگیریم.
اگر به یكباره دچار پیك ناگهانی نشویم به نظر میرسد همین روزها در حال عبور از پیك امیكرون در موج ششم هستیم.
دكتر علیرضا اولیایی منش درباره آمار میزان تزریق واكسن كرونا در استان تهران، گفت: آمار تزریق دز اول 92 درصد، دز دوم 82 درصد و دز سوم نزدیك 40 درصد است. این آمار نسبتا خوب است. آمار واكسیناسیون 12 سال به بالا هم نزدیك به آمار متوسط تهران و كشوری است.
وی درخصوص نحوه بیماریابی كرونا در پایتخت، اظهار كرد: در سویه امیكرون و به طور كلی در زمان رسیدن به پیكها، موضوع بیماریابی متفاوت میشود. حتی از نظر علمی اعلام میشود وقتی در پیك قرار داریم تستها دیگر فایده ندارند و یا خیلی از كشورها شیوه خود را از تست PCR به رپید تستها تغییر میدهند. وقتی در پیك قرار داریم بویژه در پیك امیكرون كه به سرعت جمعیت زیادی از مردم با شدت خفیف آلوده شدند، اصلا تست كردن خیلی معنی ندارد و تستهایی كه انجام میشود برای مطالعات اپیدمیولوژی و بررسی اینكه چند درصد آلودگی داریم، انجام میشود. ردیابی كل جمعیت در شرایط چنین پیكهایی معنا ندارد.
او ادامه داد: در كشورهایی كه تست كرونا پیشتر به صورت دولتی انجام میشد، در شرایط گسترش امیكرون اعلام شد این تستها سوبسید دولتی نخواهد داشت و آزاد حساب میشود. معنای آن این بود كه تست خیلی فایده ندارد؛ چون یا افراد ناقل هستند یا گرفتار بیماری هستند. نه امكانات تست در حجم گسترش سویه امیكرون در هیچ كشوری وجود دارد و نه انجام تست ارزشمند است.
وی افزود: در ایران هم اعلام شد هركس علائم سندرمیك كرونا (علائم مشابه سرماخوردگی) پیدا كرد، میتواند 5 روز تا یك هفته مرخصی استعلاجی بگیرد و افراد دارای علامت در خانه بمانند تا با بهبود علائم مجدد به كار بازگردند. اغلب كشورهای دنیا هم با این شیوه پیش رفتند. طی دوره امیكرون حدود 40 هزار تست PCR و 50 هزار رپید تست در تهران انجام شده است.
او درباره نوع زیرواریانت در گردش از سویه امیكرون در تهران، بیان كرد: تا جایی كه مطلع هستم هنوز سویه BA1 در گردش است؛ اما سه زیر واریانت امیكرون تفاوت چندانی با یكدیگر ندارند و هر سه سویه بیماری خفیفی ایجاد میكنند.
اولیایی منش درباره وقوع قله موج ششم در تهران، تصریح كرد: از نظر آمار مراجعه موارد سرپایی مشاهده میكنیم كه كمكم در شیب نزولی قرار میگیریم. اگر یك دفعه دچار پیك ناگهانی نشویم به نظر میرسد همین روزها درحال عبور از پیك امیكرون هستیم. اول موارد سرپایی كاهش یافته و سپس موارد بستری معمولی، ICU و در نهایت فوتیها كاهش مییابند. با وجود این امر، توصیه میكنم به هیچ عنوان دچار ساده انگاری نشده و همچنان بر رعایت پروتكلهای بهداشتی اهتمام ورزیم؛ زیرا برای اینكه مطمئن شویم از پیك عبور كردیم به دو هفته زمان نیاز داریم.
او تاكید كرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی و متخصصین، طی یكسال آینده هم با كرونا دست و پنجه نرم خواهیم كرد؛ بنابراین توصیه میكنم به هیچ وجه موضوع تكمیل 3 دز واكسیناسیون، ماسك، فاصله فیزیكی و ماسك را رها نكنیم. یكی از دلایلی كه آمار بستری و مرگ و میر در موج امیكرون بالا نرفت، واكسیناسیون بود. باید پوشش واكسیناسیون به بالای 95 درصد برسد. نمیتوان پیشبینی كرد كه امیكرون آخرین جهش كرونا بوده و دیگر جهشی نخواهیم داشت؛ این موضوع وابسته به رفتار مردم در تمام جهان است.