انجام روزانه 30 هزار آزمایش كرونا در كشور
مصطفی صالحی وزیری، رئیس آزمایشگاه مرجع كشوری كووید ١٩ انستیتو پاستور ایران گفت: كیتهای توزیع شده در آزمایشگاه های دولتی و خصوصی بایستی ابتدا مراحل ارزیابی را در آزمایشگاه مرجع كشوری انستیتویو پاستور طی كنند و این مراحل شامل بررسی شرایط تولید انبوه و ارزیابی منطبق با كیت های استاندارد است كه در صورت تطابق 95 درصدی و بیشتر، این كیت ها تاییدیه 6 ماهه دریافت میكنند و پس از 6 ماه دوباره ارزیابی میشوند.
وی افزود: تمام تلاش ما اینست كه كیت های توزیع شده استاندارد بالایی داشته باشد. درصد توانایی تشخیص بیماری توسط این كیت ها بسته به زمان بروز بیماری، نمونه دریافت شده، تكنسین استفاده كننده از دستگاه و... متفاوت است البته آزمایشات انجام شده در آزمایشگاه مرجع تا به امروز موفقیت آمیز بوده اند و ما در تمامی تست ها قادر به تشخیص بیماری بوده ایم.
صالحی درباره قیمت تست كرونا خاطرنشان كردهمچنین مرجع تعیین قیمت این كیتها وزارت بهداشت است و دو تعرفه خصوصی و دولتی برای آن مشخص شده است. این تعرفه برای آزمایشگاه خصوصی حدود 590 هزار تومان و برای آزمایشگاه های دولتی 230 هزار تومان است كه بیمه تكمیلی آن را تحت پوشش قرار میدهد.
رئیس آزمایشگاه مرجع كشوری كووید ١٩ انستیتو پاستور ایران درباره صادرات كیت های تشخیص كرونا گفت: من اطلاعی از كمیت و كیفیت صادرات ندارم ولی تا جاییكه مطلع هستم كیت های سرولوژی هستند كه صادر می شوند. این كیت ها ابزار تشخیصی قطعی برای شناسایی بیماران نیستند بلكه ابزارهایی كمك تشخیصی برای كرونا است كه در بررسی های اپیدمیولوژی مثل اینكه چه كسانی قبلا مبتلا به این بیماری شده اند و یا برای تاییدیه بازگشت به كار استفاده می شوند.
صالحی در واكنش به اظهاراتی درباره انجام تست كرونا برای افراد بالای 60 سال اظهار داشت: این تصمیم برای مقطعی خاص اتخاذ شده بود اما این تست در حال حاضر با تشخیص پزشك برای عموم مردم انجام میشود و كمبودی در تهیه این كیت ها وجود ندارد؛ گرچه به دلیل تحریم های شدید شرایط سختی برای تهیه مواد اولیه وجود دارد ولی با تلاشهایی كه صورت گرفته كمبود چندانی در تامین كیت نداریم با اینكه روزانه حدود 30 هزار آزمایش در كشور انجام میشود.
وی با اشاره به آمارافزایش تولید كیتهای تشخیصی در ایران گفت: در سالهای گذشته، آمار تست آنفلوآنزا حدود 20 هزار در سال بود كه در مقایسه با تعداد 30 هزار تست روزانه در مقطع كنونی ظرفیت ما در تولید كیت های تشخیصی بسیار افزایش داشته است.