مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت توصیههای كلیدی برای تغذیه در مقابله با آلودگی هوا ارائه داد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، در شرایط آلودگی هوا، تغذیه مناسب میتواند به بدن در مقابله با اثرات مخرب آلایندهها كمك كند، دكتر احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در برنامه «به زندگی سلام كن» رادیو سلامت، توصیههای مهم تغذیهای را برای شرایط آلودگی هوا مطرح كرد.
وی بر مصرف مواد غذایی حاوی آنتیاكسیدان تأكید دارد و به طور ویژه به میوهها و سبزیجاتی با رنگدانههای قرمز یا نارنجی مانند هویج، زردآلو، خربزه، هندوانه، آلبالو و گیلاس اشاره كرده است كه سرشار از آنتیاكسیدان هستند.
همچنین، مصرف انواع جوانهها مانند جوانه گندم كه حاوی مقادیر زیادی ویتامین E است، برای محافظت از بدن در برابر آلودگی هوا توصیه شد.
دكتر اسماعیل زاده تصریح كرد: ماهی، گردو و خرفه بیشتر مصرف كنید. این مواد غذایی امگا 3 خوبی دارند كه می تواند در حفظ سلامت ریه ها موثر باشند. همچنین از مصرف سبزیجات خانواده كلم غافل نشوید؛ كلم بروكلی، گل كلم و كلم برگ ماده ای دارند كه می تواند به روند حذف سموم و پیشگیری از سرطان كمك كند.
وی اضافه كرد: مصرف روزانه شیر و مواد لبنی به مقدار كافی، عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش كاهش می دهد. شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و كلسیم، خنثی كننده سموم است و دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می كنند.