شبكههای مختلف رادیویی با بهرهبردن از فضای فرهنگی نمایشگاه كتاب، برنامههای متنوعی با محوریت كتاب در گفتوگو با نویسندگان، ناشران، شاعران، اندیشمندان و... تولید و پخش میكنند. شبكه رادیویی سلامت هم با عنوان برنامه «اردیبهشت كتاب» در سی و ششمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران حضور یافته است. در این گزارش با ملیحه كاظمی، تهیه كننده برنامه گفت وگو شده كه در ادامه می خوانید.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، ملیحه كاظمی، تهیهكننده اردیبهشت كتاب از رادیو سلامت كه برای دومین سالی متوالی بهعنوان تهیهكننده رادیو سلامت در نمایشگاه كتاب حضور دارد، درباره تجربه كاریاش میگوید: نمایشگاه كتاب هرساله فرصتی برای دیدار با تازههای نشر و همنشینی با اهالی فرهنگ و قلم فراهم میآورد. افتخاری است كه امسال تهیهكنندگی برنامه اردیبهشت كتاب از رادیو سلامت را برعهده دارم. از آنجا كه رادیو سلامت یك رسانه شنیداری معتبر، مرجع و پیشگام در حوزه بهداشت و سلامت فرد و جامعه است و جزو رادیوهای تخصصی مطرح در كشور محسوب میشود، اطلاعات بهروز را در زمینه سلامت و بیماری بهویژه سلامت جسم، روان و انواع آسیبهای اجتماعی و سلامت معنوی در اختیار مردم قرار میدهد و به نیازهای آنها پاسخ خواهد داد. ما براساس ماموریت و محور اصلی شبكه، این چهار حوزه اصلی سلامت را مبنای برنامه قرار دادیم و میكوشیم در این دوره از نمایشگاه حضوری فعال و مؤثر داشته باشیم.
وی ادامه میدهد: اردیبهشت كتاب در مدت برگزاری نمایشگاه هر روز عصر ساعت 16:05 به مدت 45 دقیقه روی آنتن رادیو سلامت روی موج اف.ام ردیف 102 مگاهرتز میرود تا ضمن اینكه فرصتی برای عموم مخاطبان برای پیوند با مطالعه بهعنوان ابزاری برای ارتقای سواد سلامت و بالا بردن كیفیت زندگی فراهم شود، آنها در كنار اطلاعرسانی، از تازههای تخصصی نشر در حوزههای مختلف سلامت آگاه و مطلع شوند. علاوه بر اینها بخشی با عنوان «پندار» طراحی شده كه كارشناسان درباره اثرات مطالعه كتابهای كاغذی میگویند.
برپایی پویش«من نماینده رادیو سلامت هستم»
كاظمی درباره پویشی كه رادیو سلامت در نمایشگاه كتاب برپا كرده، توضیح میدهد: همزمان با آغاز به كار نمایشگاه بینالمللی كتاب تهران، رادیو سلامت پویش «من نماینده رادیو سلامت هستم» را برگزار كرده است. در این پویش هركسی از زاویه دید خودش نمایشگاه را توصیف میكند و دیگران را به بازدید از نمایشگاه دعوت میكند. مخاطبان بسیاری از شهرهای مختلف بالهجههای شیرین قومیتهای مختلف، مردم را برای بازدید ازنمایشگاه دعوت میكنند.علاوه بر این؛ بخش «شیرازه» از آیتمهایی است كه كارشناسانی از هیأت علمی دانشگاهها در حوزه سلامت به معرفی كتابهایشان كه بیشتر منبع هستند، میپردازند. در بخش «كارنامه» مسئولان نهادهای مختلف درخصوص كارهایی كه انجام دادهاند و انجام میدهند تا سرانه مطالعه بالا برود، میگویند. آیتم «پیرنگ» كه در ابتدای برنامه پخش میشود به امكانات، تسهیلات، شرایط و موقعیت نمایشگاه اشاره میكند.
كاظمی در پاسخ به این پرسش كه این برنامه چه دغدغههایی از حوزه كتاب را به دوش میكشد؟ توضیح میدهد: محور و رویكرداصلی برنامه اردیبهشت كتاب،پیوند مجددمخاطب باكتاب است. دراین برنامه مخاطبان باكتابهای حوزههای تخصصی در چهار حوزه اصلی سلامت آشنا میشوند. بهشخصه معتقدم نمایشگاه كتاب تهران نه فقط فرصتی برای خرید كتاب است، بلكه بستری برای آشنایی با تازههای نشر در حوزههای مختلف مخصوصا حوزههای تخصصی است. همینطور فرصتی است برای گفتوگو با نویسندگان و شركت در برنامههای فرهنگی متنوع.
تهیهكننده برنامه اردیبهشت كتاب،معتقد است:حضور شبكههای مختلف رادیویی درنمایشگاه كتاب به این دلیل استكه مخاطبان رابرای حضور در نمایشگاه ترغیب كنیم، چرا كه لمس كتاب و كتاب خواندن بسیار متفاوت از كتابهای صوتی و پادكست است و تأثیر متفاوتی بر افراد خواهد داشت.
وی در پایان درباره چالشها و مزایای تهیه برنامههای میدانی، اینگونه میگوید: حضور در سیوپنجمین نمایشگاه كتاب، همینطور ضبط مسابقه با حضور شركتكنندهها در موزه زندان قصر و در برج میلاد، تهیهكنندگی برنامه زنده ویژه روز كودك به همراه گروه موسیقی و بازیگران كودك در سالن بیمارستان امام خمینی(ره)با حضوركودكان دبستانی از چند مدرسه و... ازجمله برنامههای میدانی است كه من در آنها حضور داشتم كه تجربه خوب و بهیادماندنی بوده، اگر چه كه سختیهایی را به همراه داشته است.