غذای ما داروی ماست

دكتر الهام اختری، متخصص طب ایرانی در گفت وگو با رادیو سلامت با تاكید بر این كه غذای ما داروی ماست، گفت: برای سلامتی تمام اعضای بدن از جمله قلب فیبر گیاهی مفید است، علاوه بر این نباید چربی را از سبد غذایی مان حذف كنیم.

1404/02/28
|
09:28

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر الهام اختری، متخصص طب ایرانی، دانشیار دانشگاه علوم پزشكی ایران در گفت وگو با رادیو سلامت بیان كرد: برای سلامتی تمام اعضای بدن از جمله قلب فیبر گیاهی مفید است. فیبر در غلات، شبه غلات(كینوا)، حبوبات مثل نخود، لوبیا چشم بلبلی، ماش و عدس یافت می شود. كینوا در سلامت قلب و عروق و تنظیم تری گلیسیرید خون نقش دارد.
وی با بیان این كه غذای ما داروی ماست، افزود: ما نمی توانیم چربی را از سبد غذایی مان حذف كنیم چرا كه بخشی از چربی ها، غذای قلب و غذای مغز هستند.
دكتر اختری با اشاره به تفاوت روغن حیوانی گاوی و دنبه اضافه كرد: روغن گاوی از شیرگاو و طی مراحلی تولید می شود اما دنبه جز چربی های طبیعی محسوب می شود. شما می توانید گاهی در روز به اندازه یك قاشق از روغن حیوانی گاوی بخورید اما مصرف دنبه به افراد كشاورز، كارگران معدن و كارگردان ساختماعی كه 8 ساعت كار بدنی سنگین انجام می دهند توصیه می شود. دنبه برای افراد پشت میزنشین و كسانی كه كارهای نشسته انجام می دهند، توصیه نمی شود.
این متخصص طب ایرانی تاكید كرد: ته دیگ برنج، هم برای دندان ها مفید نیست و هم به علت داشتن روغن هضمش مشكل می شود، بنابراین ضررش، چند برابر می شود. برنج واقعا ایرانی نیازی به روغن ندارد، مصرف دو بار در هفته و در كودكان سه بار در هفته مشكلی به وجود نمی آورد.
وی توصیه كرد: در وعده شام هیچكس برنج نخورد، اگر می خواهید، پودر سبوس را كه از داروخانه تهیه كرده اید به سالاد تان اضافه كنید از خرید سبوس از عطاری ها جدا خودداری كنید.


دسترسی سریع