انسانها روزهای خوب، بد و فراز و نشیبهایی در زندگی دارند و افكار منفی نیز بخش طبیعی از انسان بودن است اگر شدت و مدت این نگرانیها زیاد شود و تأثیر منفی بر زندگی دارد.
حافظ باجغلی روانپزشك، در پاسخ به این پرسش كه چگونه میتوان از اضطراب ناشی از مسئولیتهای سنگین خود را آزاد كرد، گفت: مسئولیتهای زیاد و نگرانیهای واقعی میتوانند بر روحیه انسان تأثیر منفی بگذارند و منجر به اضطراب شوند.
وی تأكید كرد: مهمترین نكته این است كه فرد بتواند با نگاه همهجانبه به زندگی، از گیركردن در یك مسئله خاص جلوگیری كند.
روانپزشك در ادامه افزود: نباید تمام توجه و فكر خود را معطوف به یك مشكل خاص كرد و باید به یاد داشته باشیم كه افراد مهم دیگری نیز در زندگی ما هستند. به عنوان مثال، اگر مادری یكی از فرزندانش دچار مشكلی شده باشد، باید در نظر بگیرد كه افراد دیگری مانند همسر و سایر فرزندان نیز به توجه نیاز دارند.
باجغلی توصیه كرد: فرد باید روحیه حل مسئله داشته باشد و به جای فكر كردن به گذشته، به دنبال راهكارهایی برای آینده باشد. این نگرش میتواند از فرد یك آدم پختهتر بسازد كه با پختگی بیشتری بتواند مشكلات را مدیریت كند و اضطرابش كاهش یابد.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا همه افرادی كه به طور مداوم نگران هستند به اختلال اضطراب منتشر دچارند؟ توضیح داد: برای تشخیص اختلالات روانپزشكی معیارهای مهمی وجود دارد كه شامل شكل و مدت علائم، و تأثیر آنها بر عملكرد روزمره زندگی فرد است.
باجغلی در مصاحبه با رادیو گفتگو اظهار داشت: اگر نگرانیها قابل مدیریت باشند و تأثیر قابل توجهی بر زندگی فرد، روابط اجتماعی و ارتباطات صمیمی او نداشته باشند، در واقع یك مشكل عادی و قابل مدیریت است.