در خانه بمانیم كرونا در كمین است
دكتر زالی، فرمانده ستاد مدیریت كرونا در كلانشهر تهران در مورد افزایش آمار مرگ و میر و مبتلایان به كرونا به برنامه ره آورد گفت:
هر گونه مداخله ای كه امروز در زمینه بیماری های عفونی همچون كرونا صورت گیرد، اثر آن در كاهش مرگ و میر یكماه دیگر خواهد بود و اثربخشی آن در كاهش بستری بیمارستانی سه هفته دیگر و در كاهش مراجعین بیمارستانی بین 14 تا 21 روز طول خواهد كشید.
وی افزود؛ با توجه به اینكه بیماری كووید 19 نسبت به سایر بیماری های عفونی دوران نهفتگی طولانی تری دارد، بنابراین هر گونه اقدام و رفتاری در جهت كاهش و یا افزایش بار بیماری بلافاصله مشخص نمی شود.
افرادی كه بدحال هستند، حداقل دو هفته از زمان استقرار آنها در بیمارستان می گذرد. افرادی هم كه امروز فوت می شوند، تاریخچه بستری آنها به دو سه هفته قبل برمی گردد.
اگر بخواهیم پاسخ روشن در مورد رعایت پروتكل ها و زدن ماسك بدهیم یك ماه زمان نیاز دارد. اعلام آمار فعلی در تهران نباید موجب كاهش انگیزه در رعایت پروتكل های بهداشتی توسط مردم شود. اگر امروز ماسك بزنیم یكماه دیگر تاثیر خود را نشان خواهد داد.
دكتر زالی اضافه كرد؛ مهمترین اصل در كنترل این بیماری در مرحله اول، رعایت فاصله گذاری فیزیكی است و بعد از آن ماسك زدن موثر است. ولی در شرایطی كه رعایت فاصله گذاری فیزیكی مقدور نیست، با استفاده از ماسك می توان خطر ابتلا را به حداقل رساند.
بنابراین راهبرد استفاده از ماسك به عنوان راهبرد عمومی توصیه ی جهانی است.
اما هر چه زمان زمان حضور در خارج از منزل بیشتر، حضور در تجمعات بالاتر از 10 نفر بیشتر باشد، خطر ابتلا را افزایش خواهد داد. ضمن اینكه باید توجه داشته باشیم استفاده از ماسك امنیت كاذب به فرد ندهد.