از ساعت به مدت

هر خانه یك پایگاه سلامت

با اجرای این طرح، اگر در پاییز كووید-19 و آنفلوآنزا را همزمان داشته باشیم، 20 میلیون سفیر سلامت هم خواهیم داشت كه بسیار كمك كننده است.

1399/03/20
|
07:03

وزیر بهداشت جزییات طرح "هرخانه یك پایگاه سلامت" با محوریت فعالیت 20میلیون سفیر سلامت از درون خانواده‌ها را تشریح كرد و گفت: با اجرای این طرح، اگر در پاییز كووید-19 و آنفلوآنزا را همزمان داشته باشیم، 20 میلیون سفیر سلامت هم خواهیم داشت كه بسیار كمك كننده است.

دكتر سعید نمكی، ضمن تشكر از دست‌اندركاران تشكیل شبكه بهداشت كشور در اوایل انقلاب، درباره ایده شكل‌گیری "هر خانه یك پایگاه سلامت" گفت: مدت‌ها و از زمانی كه در سازمان برنامه و بودجه بودم به این موضوع فكر می‌كردم كه نظام شبكه بهداشت و درمان كشور گرچه یكی از كارآمدترین ابزار  در ارایه خدمات نظام سلامت در كشور پهناورمان با بیش از 30 استان و اقوام مختلف بوده و تربیت بهورزها نیز نقش بسیار چشمگیری در كاهش مرگ‌ومیرها و ناتوانی‌ها داشته، اما لازم است كه نظام ارایه خدمات سلامت جامعه محور شود.

وی با اشاره به اینكه نگاه جامعه محور به مسایل، نیازمند سطحی قبل از خانه بهداشت و مركز جامع سلامت است، ادامه داد: پس از تلاش 3 ماهه برای ریل‌گذاری پرونده الكترونیك سلامت، به فكر افتادیم كه ساختار شبكه را نیز مرمت كنیم.

نمكی گفت: در مجموع "هرخانه یك پایگاه سلامت" را در ماه‌های آینده خواهیم داشت و اگر در پاییز كووید-19 و آنفلوآنزا را با هم داشتیم، 20 میلیون سفیر سلامت هم خواهیم داشت كه بسیار كمك كننده است؛ "خانه‌هایی كه ز باد و طوفان نیابد گزند". این سفیران سلامت در اطلاع‌رسانی در زمینه بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، تغذیه، بازتوانی، افزایش كیفیت زندگی سالمندان و ... بسیار كمك كننده خواهند بود.

وی افزود: اگر بخواهیم دانشجویی تربیت كنیم كه دردی را از نظام ارائه خدمت بردارد، این دانشجو باید متولی امور خانواده و برای حل و فصل مشكلات خانواده‌ها باشد. ما مدل‌های این مباحث را بررسی كردیم. اگر قرار شد دانشجوی پرستاری ما مراقبت در منزل انجام دهد، نباید فقط در كنار تخت بیمارستان آموزش ببیند، بلكه باید در خانه هم آموزش ببیند. اگر دانشجوی توانبخشی می‌خواهد آموزش ببیند، باید بتواند مشكلات سالمند درون خانواده را حل كند و به افراد خانواده و سفیر سلامت هم مراقبت از سالمند را بیاموزد.

نمكی ادامه داد: بنابراین دانشگاه‌های ما باید الگوهای مناسب با فرهنگ‌های مختلف را طراحی كنند. نمی‌توان با یك الگویی كه در تهران طراحی شده، انتظار داشت كه در روستای سیستان و بلوچستان هم با همان الگو سفیر سلامت تربیت كنیم. باید با مقتضیات خود افراد و مبتنی بر فرهنگ اقلیم، زبان اقلیم و اولویت‌های اقلیم افراد را آموزش دهند.

دسترسی سریع
رهاورد