با اجرای طرح تحول سلامت، ظرفیت معاونتهای بهداشتی افزایش یافت؛ بدین ترتیب كه تعداد پایگاههای سلامت و مراكز جامع خدمات سلامت افزایش یافته و دسترسی مردم به خدمات سلامت تسهیل شده است.
دكتر زهرا بیگم سید آقامیری، مسؤل واحد سلامت نوجوانان و جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی تهران، در گفتگو با برنامه «نیم نگاه» شبكه رادیویی سلامت با اشاره به افزایش نیروهای ارائه دهنده خدمت در مراكز و پایگاههای سلامت تاكید كرد: مراكز خدمات جامع سلامت قبلا در قالب مراكز بهداشتی و درمانی پاسخگوی مراجعین بودند كه در حال حاضر تعداد آن افزایش یافته و مراقبین سلامت در آن مستقر هستند كه علاوه بر تحصیلات دانشگاهی، دوره 170 ساعتهای را به صورت تئوری و عملی طی كردهاند.
آقا میری در ادامه افزود: سنجش سلامت برای تمام نوآموزان و پیش از ثبتنام در مدارس بایستی انجام شود كه بدین منظور، فهرست پایگاههای سلامت با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش اعلام و طبق توافق انجام شده، روزانه تعداد معینی از نوآموزان به این پایگاهها ارجاع میشوند.
وی با بیان اینكه با توجه به افزایش ظرفیت برای ارائه خدمت، سنجش سلامت برای تمام دانشآموزان انجام میشود و محدود به مقطع و سن خاصی نیست، بیان كرد: تا پیش از اجرای طرح تحول، سنجش سلامت دانشآموزی با تغییر مقطع تحصیلی انجام میشد. با توجه به تغییرات اعمال شده در نظام آموزشی كشور و این كه دوره ابتدایی شش سال است، انجام این معاینات بعد از كلاس اول، برای دانش آموزان كلاس چهارم و پس از آن با تغییر مقطع تحصیلی صورت میگیرد.
مسؤل واحد سلامت نوجوانان و جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی تهران در پایان این برنامه رادیویی اظهارداشت: مراقب سلامت موظف است از صفر تا صد معاینات را برای نوآموزان انجام دهد و بررسیهای اولیه مربوط به قد، وزن، توده بدنی، وضعیت بینایی، معاینه پوست و مو، مشكلات دهان و دندان و احیانا مشكلات روانی و اجتماعی و حتی بیماریهای خاص و شایعی كه امكان دارد در این گروه سنی شایع باشد را انجام داده و این اطلاعات را در قالب گزارش ثبت كند.