از ساعت به مدت

رادیو سلامت

نيم نگاه(بهداشت و تندرستي)

بازار بی ثبات دارو

افزایش قیمت ارز را موجب بی ثبات در قیمت لوازم پزشكی، تجهیزات مصرفی، دارو و خدمات خواهد شد.

1397/04/05
|
12:03

بالا رفتن نرخ ارز كه در ماه های اخیر بر بخش های مختلف اقتصادی كشور سایه افكنده بود، سرانجام به بازار دارو نیز كشیده شد.
صعود نرخ دلار و مبادله آن در بازار آزاد تا رقم های بالا ، نرخ بسیاری از داروها به ویژه داروهای خارجی و تجهیزات پزشكی را با افزایش چشمگیری روبه رو ساخت.بازار پرتلاطم دارو كه فرازونشیب های بسیاری چون تحریم ها را پشت سر گذاشته است، اینك در طوفان ارزی گرفتار آمده و در انتظار تدبیر مسئولان است.
كمبودهای دارویی در سال های ابتدایی دهه 90 به دلیل اعمال تحریم های هسته ای غرب علیه ایران، جان بسیاری از بیماران را به خطر انداخت و فشار اقتصادی و روانی به خانواده ها وارد ساخت. بازار با كمبود 300 قلم دارو روبه رو شد و حتی گزارش های غیررسمی از فوت برخی بیماران خاص به دلیل نبود دارو به گوش رسید. شرایط به گونه ای بود كه نبود یا كمبود مواد اولیه برای ساخت دارو، مشكل جدی در كیفیت و تولید داروهای داخل ایجاد كرده و بر نگرانی ها افزوده بود. حالِ حوزه درمان در آن سال ها خوب نبود و آمارها از كاهش مراجعه مردم به مراكز خدماتی بهداشت و درمان روایت می كرد.
اگرچه در سال های اخیر مشكل كمبود دارو و مواد اولیه برای تولید بسیاری از داروها برطرف شده است اما آثار منفی تغییرات نرخ ارزی بر بازار دارو هنوز باقی است. از آنجا كه به گفته یك مقام مسئول در وزارت بهداشت بیش از 60 درصد از مواد اولیه داروهای تولیدی ایران نیز از خارج تامین می شود، این افزایش قیمت شامل حال داروهای داخلی هم خواهد شد.


به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "نیم نگاه" كاری از گروه بهداشت و تندرستی به تهیه كنندگی علی همایی و اجرای لیلا علوی ششم تیر ماه در ارتباط تلفنی با دكتر جهان پور(سخنگوی سازمان غذا و دارو) و دكتر سجادی(دبیر انجمن داروسازان) به بررسی چالش های تأمین و تعدیل نرخ دارو می پردازد.

دسترسی سریع
نیم نگاه(بهداشت و تندرستی)