فناوری نانو در خدمت سلامت زائران اربعین

معاون اداره كل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو گفت: فناوری نانو می‌تواند نقش مؤثری در حفظ سلامت زائران داشته باشد.

1404/05/21
|
09:10

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، كلثوم خیرالله‌ی با تأكید بر اهمیت ایمنی زنجیره تأمین غذا در مراسم‌های پرجمعیت مانند پیاده‌روی اربعین، افزود: بسته‌بندی‌های فعال مبتنی بر فناوری نانو می‌توانند نقش مؤثری در حفظ سلامت زائران داشته باشند؛ چرا كه این نوع بسته‌بندی‌ها باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی و كاهش احتمال فساد می‌شوند.

وی توضیح داد: در شرایطی كه مواد غذایی در مسیرهای طولانی و در معرض گرما و رطوبت قرار دارند، استفاده از بسته‌بندی‌های نانویی با ویژگی‌هایی مانند خاصیت آنتی‌باكتریال، جذب رطوبت و جلوگیری از اكسیداسیون، می‌تواند مانع از فاسد شدن زودهنگام محصولات شده و ایمنی تغذیه زائران را تأمین كند.

خیرالله‌ی ادامه داد: استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه بسته‌بندی نه تنها كیفیت مواد غذایی را حفظ می‌كند، بلكه موجب كاهش ضایعات و مدیریت بهتر منابع نیز می‌شود. مراسم اربعین می‌تواند بستری مناسب برای آزمون و گسترش این فناوری‌ها در مقیاس گسترده‌تر در كشور باشد.

وی در ادامه بیان كرد: رویكرد علمی و نوآورانه در بسته‌بندی مواد غذایی به‌ویژه در مواقع اوج مصرف مانند مراسم اربعین، نشان‌دهنده لزوم تلفیق علم و مدیریت در خدمت سلامت عمومی است.

معاون اداره كل آزمایشگاه مرجع اظهار كرد: سازمان غذا و دارو از طرح‌ها و نوآوری‌هایی كه به ارتقا ایمنی و كیفیت فرآورده‌های غذایی كمك كنند، حمایت می‌كند و آماده همكاری با شركت‌های دانش‌بنیان در این زمینه است.

دسترسی سریع