دكتر الهام اختری، متخصص طب ایرانی در گفت وگو با رادیو سلامت گفت: ظروف تفلون نباید بازسازی شوند و هر گونه خط و خش در آن، به تدریج ماده سمی را در غذا آزاد می كند. ظرف مسی نیز صد درصد سرطان زاست.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر الهام اختری، متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران در گفت و گو با رادیو سلامت در خصوص استفاده از ظروف در تهیه غذا با بیان توصیه هایی گفت: ظروف تفلون نباید بازسازی شوند و هر گونه خط و خش در آن، به تدریج ماده سمی را در غذا آزاد می كند. ظرف مسی نیز صد درصد سرطان زاست. ما اصلا ظروف آلومینیومی (روی یا روحی) را توصیه نمی كنیم. بهترین ظرف، ظروف استیل مرغوب و سنگین و ظرف شیشه ای است. می توانید مواد غذایی را در ظرف استیل بجوشانید و در ظرف بدون خط و خش بریزید تا دم بكشد. می توانید از قاشق چوبی، ضد خش هم استفاده كنید.
استفاده از ظروف چوبی
این متخصص طب ایرانی با بیان این كه ظروف چوبی فقط برای قرار دادن میوه های درسته و آجیل است، افزود: اصلا غذای پخته را فریز نكنید، چرا كه برنج، گوشت و قورمه سبزی وقتی یخ شان باز می شود نیترات آزاد می كنند. البته سالی 1 تا 2 بار اشكال ندارد و بهتر است غذا در یك وعده یا نهایتا در دو وعده خورده شود.
وی بیان كرد: اولین اقدام هنگام نفخ و یبوست، توجه به آنچه كنار غذا میل می كنیم است. ماست و دوغ كنار ماكارانی خوب نیست اما استفاده از ریحان، برگ ریحان، برگ جعفری و نعناع كنار غذا توصیه مناسبی است.
توصیه هایی به كودكان در حال رشد
دكتر اختری اظهار كرد: به كودكانی كه در حال رشد هستند، به منظور رشد قدی، غذاهای پروتئین و پر كلسیم بدهید. مصرف ماست یا كشك در میان وعده آنها مناسب است. اگر گوشت نمی خورند كباب تابه ای به آنها بدهید. همچنین با مصرف نخود، عدس، دال عدس و لوبیا چشم بلبلی همراه با ورزش، تحرك بدنی و خواب كافی شبانه بگذارید كودك از قد نهایی ژنتیكش بهره ببرد.