نوجوانی، یكی از بحرانی ترین دوران رشد انسان محسوب می شود، آگاهی از وضعیت تغذیه مطلوب در این سن می تواند از بسیاری از بیماری های مرتبط با تغذیه در دوران بزرگسالی پیشگیری كند، در این راستا رادیو سلامت با دكتر لیلا معین، پزشك و متخصص طب ایرانی گفت وگو كرده كه در ادامه می خوانید.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر لیلا معین، پزشك و متخصص طب ایرانی در گفت و گو با رادیو سلامت بیان كرد: همه افراد، همچنین كودكان و نوجوانان می توانند از همه گروه های غذایی میل كنند به شرطی كه مواد غذایی سالم و متعادل مصرف شود، چرا كه افراد در مصرف سردی و گرمی دچار سوء مزاج می شوند.
به طور مثال كودكان و نوجوانان، ماست را همراه مصلح آن مصرف كنند. ماست چكیده میل كنند این گروه می توانند در فصل گرم سالاد بخورند. چند برگ كاهو همراه سكنجبین میل كنند.
وی افزود: ما مصرف خوراكی های حاوی فیتواستروژن(استروژن گیاهی) را به مدت طولانی، به افراد توصیه نمی كنیم به طور مثال به این مواد زیره، رازیانه، انیسون، زینان، دانه كتان و سویا افزوده شود.
متخصص طب ایرانی با بیان این كه ایجاد عادت ناشایست حین درس خواندن باعث اضافه وزن و چاقی می شود، گفت: نوجوانی كه تحرك ندارد، قرار دادن خوراكی كنار دست او و مدام خوردن درست نیست. برای پیشگیری باید نوجوان پس از هر 2 ساعت درس خواندن 10 تا 15 دقیقه استراحت كند و حین استراحت، با آرامش و توجه خوراكی بخورد. نه این كه حین درس خواندن، مرتب خوراكی بخورد.
دكتر معین اظهار كرد: برای نوجوانان كنكوری، فالوده سیب كه شامل سیب رنده شده همراه كمی گلاب، كمی زعفران، كمی خاكشیر و كمی عسل است، مفید است. تكه میوه و مویز میان وعده های مناسبی است. همچنی دمنوش آرامبخشی مانند گل گاوزبان همراه بادرنجبویه برای شب قبل از كنكور و شب قبل امتحان مناسبت است.