آگاهی، نخستین سلاح در برابر دیابت

آگاهی و آموزش، مهم‌ترین سرمایه در مدیریت دیابت است، با یادگیری مهارت‌های خودمراقبتی نه‌تنها از عوارض جدی می توان جلوگیری كرد، بلكه كیفیت زندگی بیماران به‌طور چشم‌گیری بهبود می یابد.

1404/02/13
|
08:13

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو سلامت، آگاهی، نخستین و مؤثرترین سلاح در برابر دیابت است. به گفته متخصصان، آموزش بیماران دیابتی نقش حیاتی در كنترل بیماری و پیشگیری از عوارض خطرناك آن از جمله زخم پای دیابتی و قطع عضو دارد.
هرچه سطح آگاهی بیماران دیابتی افزایش یابد، توان آن‌ها در مدیریت بیماری و جلوگیری از عوارض جدی مانند زخم پای دیابتی نیز بیشتر می‌شود. گرچه داروها در كنترل قند خون مؤثرند، اما آموزش و آگاهی نقش تعیین‌كننده‌ای در نتایج درمانی دارند.
مبتلایان به دیابت و خانواده‌هایشان باید بخشی از تیم درمان محسوب شوند. زمانی كه بیمار آگاه باشد، زودتر به علائم خطر واكنش نشان می‌دهد و از بروز مشكلات جدی جلوگیری می‌كند.
بدون شك بیمارانی كه در زمینه تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و مدیریت اضطراب و استرس، آموزش‌دیده‌اند، تصمیم‌های بهتری می‌گیرند و می توانند علاوه بر كنترل قند، در مدیریت فشار خون و چربی نیز بهتر عمل كنند.
حدود 25 درصد بیماران دیابتی در طول زندگی خود دچار زخم پا می‌شوند، این در حالی است كه بسیاری از این موارد با مراجعه زودهنگام و مراقبت مناسب قابل پیشگیری‌اند. اگر چه این زخم ها در سطح، ممكن است زخم كوچكی به‌نظر برسد اما در عمق می‌تواند تهدیدی جدی برای بافت و استخوان باشد، به همین دلیل مراجعه سریع و درمان اصولی اهمیت بالایی دارد.
آنچه حائز اهمیت است؛ باید ابتدا از ایجاد زخم پای دیابتی پیشگیری كند، دوم اگر زخم ایجاد شد، از پیشرفت آن و در نهایت، از قطع عضو جلوگیری شود.

دسترسی سریع