تحقیقات جدید رژیم غذایی كم كربوهیدرات و حاوی پروتئین بالا را با كاهش سطح كلسترول در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مرتبط می كند.
افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض خطر بیشتر ابتلاء به كلسترول بالا هستند كه یك عامل خطر برای بیماری قلبی است.
از گذشته، رژیم غذایی پر كربوهیدرات و كم چربی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهترین در نظر گرفته میشد.
در چند سال گذشته، برخی مطالعات نشان داده اند كه پیروی از یك رژیم غذایی كم كربوهیدرات و پرچرب ممكن است برای مبتلایان به دیابت نوع 2 مفید باشد.
یك مطالعه جدید میگوید كه جایگزینی برخی كربوهیدراتهای غذایی با پروتئین و چربی در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممكن است به بهبود سطح كلسترول آنها كمك كند.
افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض خطر بیشتر بیماریهای قلبی عروقی هستند.
مطالعات قبلی همچنین نشان میدهد كه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض خطر ابتلاء به كلسترول بالا هستند كه یك عامل خطر برای بیماری قلبی است.
هم دیابت نوع 2 و هم كلسترول بالا اغلب با تغییر رژیم غذایی و سبك زندگی قابل كنترل هستند.
مطالعه جدید نشان داد كه 51 درصد از شركت كنندگان در مطالعه در پی دنبال رژیم غذایی كم كربوهیدرات به بهبود دیابت نوع2 دست یافتند. تحقیقات منتشر شده گزارش داد كه پیروی از یك رژیم غذایی كم كربوهیدرات ممكن است عملكرد سلولهای بتا را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بخشد و مدیریت بیماری را آسانتر كند.
اكنون، مطالعه جدید بیان میكند كه جایگزینی بخشی از كربوهیدراتهای غذایی با پروتئین و چربی در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممكن است به بهبود سطح كلسترول آنها كمك كند.
این تحقیق جدید شامل یافتههای دو مطالعه مختلف است كه در بیمارستان دانشگاه كپنهاگ در دانمارك انجام شده است.
برای هر دو مطالعه، تمام وعدههای غذایی برای شركتكنندگان برای یك رژیم غذایی با پروتئین بالا با كربوهیدرات كاهش یافته یا یك رژیم غذایی دیابت معمولی در یك دوره شش هفتهای ارائه شد.
• رژیم غذایی با پروتئین كم كربوهیدرات: 30٪ كالری از كربوهیدراتها، 30٪ از پروتئین، و 40٪ از چربیها.
• رژیم غذایی مرسوم دیابتیها: 50 درصد كالری از كربوهیدراتها، 17 درصد از پروتئین و 33 درصد از چربیها تأمین میشود.
محققان دریافتند در حالی كه وزن در هر دو گروه رژیم غذایی حفظ میشد، افرادی كه از رژیم غذایی پروتئین بالا با كربوهیدرات كاهش یافته پیروی میكردند، لیپوپروتئینهای غنی از تری گلیسرول (TRLs)، آپولیپوپروتئین B و كلسترول لیپوپروتئین با چگالی كم (LDL) در انها كاهش یافت.
هنگام تجزیه و تحلیل، كاهش وزن ناشی از پیروی از رژیم غذایی پروتئین بالا با كربوهیدرات كاهش یافته باعث كاهش سطح TRL و LDL و افزایش HDL (كلسترول) شد، در مقایسه با كسانی كه به همان میزان وزن خود را به دنبال رژیم معمول دیابت از دست دادند.
محققان عنوان میكنند كه این تأثیر به این دلیل است كه كاهش وزن در هر دو گروه رژیم غذایی به طور مؤثر سطح كلسترول و لیپوپروتئین را بهبود میبخشد، كه احتمالاً بر تأثیر تفاوتهای درشت مغذیها در رژیمهای غذایی بیشتر است.