رئیس سازمان غذا و دارو، از تكمیل سامانه رصد شیرخشك از كارخانه تا داروخانه خبر داد.
سیدحیدر محمدی گفت: با تكمیل سامانه رصد برخط شیرخشك از تولید تا رسیدن به مصرف كننده میتوان از هدر رفت منابع جلوگیری كرد.
وی افزود: ثبت اطلاعات شیرخشك های موجود شركتهای پخش در سامانه تیتك از نیمه اردیبهشت اجباری شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با تكمیل سامانه رصد شیرخشك از كارخانه تا داروخانه، از قاچاق معكوس و نشت آن به بازار سیاه جلوگیری میشود.
محمدی افزود: از ابتدای تیر ماه، داروخانهها ملزم خواهند شد مشخصات دریافت كننده شیرخشك را ثبت كنند تا چرخه توزیع از كارخانه تا داروخانه تكمیل شود.
در همین حال، پدرام پاك آئین سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع كه پنج شركت داخلی تأمین كننده شیر خشك عادی در كشور هستند كه ارز ترجیحی دریافت میكنند، یادآور شد: تولیدكنندگان ارز دریافتی را برای تأمین مواد اولیه به یورو و بر حسب تعداد قوطی تولیدی دریافت میكنند.
دستیار وزیر بهداشت با بیان اینكه میزان تولید شیر خشك در سال 1402 حدود 70 میلیون قوطی خواهد بود، افزود: تدابیر لازم برای تأمین ارز مورد نیاز این میزان شیر خشك اندیشیده شده و در حال حاضر همه شركتها با حداكثر ظرفیت به تولید مشغولند؛ بنابراین مشكلی از لحاظ كمبود شیر خشك عادی در كشور وجود ندارد.
پاك آئین گفت: مواد اولیه شیر خشك موجود در بازار با ارز 4200 تومانی تهیه شده و با توجه اختلاف قیمت آن در بازار ایران با بازار جهانی، نظارتهای سازمان غذا و دارو بر زنجیره تأمین هوشمندسازی و تشدید شده است.