از ساعت به مدت

رادیو سلامت

كارنامه

پیشرفت های صنعت داروسازی در كشور

صنعت داروسازی در كشور پیشرفت های فراوانی داشته است بطوری كه هر سال شاهد تولید داروهای جدید در داخل كشور هستیم كه این نشان دهنده رشد و توسعه این صنعت است.

1395/10/15
|
10:00

دكتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در گفت و گو با برنامه «كارنامه» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه مهم ترین دستاورد در حوزه تولید داروی بیوتكنولوژی جدید مثل آنتی بادی مونوكلونال است، افزود: تراسوزماب، شاید گل سرسبدی دستاوردهای صنعت داروسازی كشور باشد؛ ولی برای خود سازمان غذا ودارو، تولید یك دارو دستاورد نیست؛ بلكه دستاوردهای سازمان غذا و دارو تلاش هایی است كه برای ارتقای سلامت فراورده ها انجام می دهیم.
وی با بیان اینكه یكی از كارهای بزرگ سازمان غذا و دارو، سامانه پورتال سازمان غذا و دارو است كه هم اكنون اجرایی شده است؛ ادامه داد: البته هنوز به ظرفیت 100 درصدی نرسیده است؛ ولی تا همین جاش اطلاعات بسیار خوبی را به دست آوردیم؛ این مورد كارهای بسیار بزرگی است كه كشور ما را از نظر نظارتی در تراز بین المللی قرار می دهد.
دیناروند در ادامه بیان كرد: داروهای جدیدی كه هر سال در ایران تولید می شود تعدادشان خیلی بیشتر است. تقریباً 30 تا50 شكل دارویی جدید در داخل تولید می شود كه بعضی از آنها از نظر خبری مهم هستند. مثلا تراسوزومب تولید داخل وارد بازار شده است، خب این دارو بسیار مهم است و حدود 40 میلیون یورو ارز بری داشته است. وقتی تولید داخل صورت گیرد كل این ارز بری حذف می شود؛ چون مواد اولیه اش هم تولید داخل است. آنها ارزش بالایی دارد بعضی هایشان طبیعتا ارزبری كمتری دارند؛ ولی علامت رشد و توسعه صنعت ماست.
رئیس سازمان غذا ودارو با بیان اینكه داروی تركیبی نسل جدید درمان هپاتیت c كه به نام سوو داك در ایران برای نخستین با تولید شده است، اظهار داشت: این دارو، دارویی است كه تقریباً در كشور سازنده حدود یكسال است كه تولید شده است،1000 دلار هزینه هر قرص اش است. در ایران به قیمت 30 دلار بوده است كه انشاالله بیماران حداكثر 70 درصد بیشتر نخواهند داد. درست است كه هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است؛ ولی وزارت بهداشت بیماران مزمن مبتلا به هپاتیت c را كه با هیچ درمانی درمان نمی شوند باید این دارو را مصرف كنند كه 99 درصد با آن درمان قطعی می شود، وزارت بهداشت 70 درصد آن را پرداخت می كند.
وی در پایان خاطرنشان كرد: انشاالله بیماران ما در آینده وارد مراحل پیچیده ی بیماری كه بعضاً نیازمند پیوند كبد می شوند و یا پیوند كبد صورت نمی گیرد و یا خدای نكرده فوت می شوند، نخواهد شد.

دسترسی سریع
كارنامه