یك مشاور خانواده و روانشناس گفت: زندگی مشترك مانند نهالی است كه در زمین كاشته می شود و افراد باید خود مراقب آن باشند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، سمیه شاه مرادی، مشاور خانواده و روانشناس در برنامه «حریم آرامش» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه بخشی از رفتار فردی كه كمال گراست به مسائل اجتماعی برمی گردد، ادامه داد: اینجا ما توصیه می كنیم اگر فردی با چنین نگرشی وارد زندگی شود حتما یك دوره به مشاور مراجعه و ذهنیت خود را اصلاح كند.
وی ادامه داد: البته باید گفت بخشی از رفتار به سبك تربیتی خانواده ها و بخشی به سبك شخصیت و خلق و خوی افراد مربوط است كه ایده آل گرا و كمال گرا هستند .
شاه مرادی با بیان اینكه خانواده ها بروز استعداد فرزندانشان را موكل به بعد از ازدواج نكنند و استعداد فرزندان خود را كور نكنند، گفت: یكی از مهارت هایی كه در زندگی مشترك می تواند به صمیمیت بین زوجین كمك كند، مهارت تحسین و تمجید است. این مشاوره خانواده اظهارداشت: بدین معنا كه هرچه یك زوج در برقراری روابط با هم نقاط مثبت را به یكدیگر بازگو كنند و هرچه بیشتر تحسین و تمجید در بین باشد آن رابطه، شاد تر خواهد بود.
وی با تأكید بر اینكه زوجین باید حداقل هرشب بین 10 تا 15 دقیقه با هم صحبت كنند، گفت: زوجین می توانند با دیدن رفتارهای جزئی هم، یكدیگر را تحسین و تمجدید كنند و این عمل ایشان، به مثابه مُسكن است كه فاصله و دوری بین زوجین را كاهش می دهد.
این روانشناس با بیان اینكه زندگی مشترك مانند نهالی است كه در زمین كاشته می شود و افراد باید خود مراقب آن باشند، تاكید كرد: زوجین مراقب باشند كه ابراز محبت، تحسین و تمجید را جزء برنامه های روزمره خود قرار دهند و كمك كنند این روابط، روز به روز صمیمی تر شود.
وی ادامه داد: تفاوت زوجینی كه تازه ازدواج كرده اند با زوجینی كه چندسال باهم ازدواج كرده اند مانند دو فردی است كه می خواهند لاغر شوند یكی می خواهد دو كیلو لاغر شود و دیگری بیست كیلو كه مسلماً دو كیلو تغییر خیلی زودتر و با تلاش كمتری حاصل می شود؛ ولی بیست كیلو دیرتر و با تلاش بیشتر ولی غیرممكن نیست و نا امیدی نباید داشته باشند .
شاه مرادی در ادامه تصریح كرد: یكی دیگر از مسائلی كه بر زندگی مشترك زوجین تاثیر می گذارد این است كه ما قدردان همسرمان باشیم كه بخشی از آن به هوش عاطفی برمی گردد و بخش دیگر به سبك تربیتی والدین، مشاهده و الگوبرداری از رفتار اطرافیان باز می گردد و همه این ها قابل پرورش هستند.
وی در پایان با بیان اینكه هرچه تمرین این مهارت ها بیشتر باشد هوش عاطفی هم بیشتر می شود، اظهارداشت: بخشی از هوش عاطفی آن به سبك تربیتی افراد بستگی دارد و بخش دیگر به تمرین افراد در همدلی كردن؛ از این رو سعی كنیم سرنخ هیجانات دیگران را از حالات چهره حدس بزنیم.