نتایج یك بررسی جدید تایید كرد زوجهای جوانی كه انتظارات و وظایف یكسانی در تقسیم كارهای خانه دارند زندگیشان دوام بیشتری پیدا میكند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت خانم دكتر سمیه شاه مرادی ،دكترای مشاوره خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه در گفتگو با برنامه حریم آرامش در مورد موضوع اهمیت تقسیم وظایف خانه بین زوجین گفت:
برطبق مطالعات انجام شده تقسیم وظایف خانه بین زوجها به شیوههای سنتی و گذاشتن بخش اعظمی از این مسئولیتها بر دوش زن خانه به تدریج موجب كاهش رضایت زن و شوهر از زندگی مشترك میشود.
در صورتی كه زن بر این باور باشد كه كارهای خانه باید به طور مساوی تقسیم شوند اما با این حال در زندگی واقعی این وظایف طبق آداب و رسوم سنتی انجام شود و مسئولیت آنها تنها برعهده زنِ خانواده باشد، تاثیر منفی روی زندگی مشترك خواهد داشت؟ زوجهایی كه بیشترین رضایت را از زندگی مشترك دارند انتظارات مشابهی از نوع تقسیم كارهای خانه دارند.
به گزارش ایسنا به نقل از هلثدینیوز، این كارشناس همچنین تاكید كرد: چگونگی تقسیم وظایف خانه در دو سال نخست زندگی مشترك اهمیت دارد چرا كه الگوهای شكل گرفته در این دو سال تا مدت زمان طولانیتری تداوم خواهد یافت.
مدیریت خانواده گاهی مردانه است و گاهی زنانه، حال آنكه این امر از وظایف اصلی مردان است. زن به عنوان ستون خانواده با سلاح خود، بر قلب مرد سلطنت می كند كه از هر ریاستی ارزشمند تر است.
در زندگی مشترك، مهمترین موضوع پذیرش حقوق و وظایف زوجها نسبت به یكدیگر است. اینكه مرد بپذیرد، اگر قرار باشد شریكش به تنهایی مسئولیت كارهای خانه را به دوش بكشد، شاید رضایت او از زندگی مشترك و حتی شوهرش پایین بیاید. زن هم باید بپذیرد كه مردش برخی اوقات به دلیل خستگی زیاد از كار بیرون از خانه و استرسهای مربوط به آن ممكن است آنگونه كه باید نتواند در امور منزل همسرش را همراهی كند. بهترین روش نهادینهكردن تقسیم وظایف بین زن و شوهر این است كه زن جدولی از كارهای خانه- در طول هفته- تنظیم كند و از شوهرش بخواهد كه هر كدام از كارهای منزل را مایل است، انجام دهد و هر كدام را كه تمایل دارد به صورت مشاركتی انجام دهند؛ مشخصكند.