حریم آرامش پنجشنبه ها از ساعت 22:15 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

حريم آرامش

زوجین؛ از منابع درست اطلاعات مشاوره ای بگیرند

عدم شناخت باعث ایجاد ترس و اضطراب و در نهایت منجر به عدم موفقیت در رابطه جنسی می شود.

1396/11/24
|
11:44

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، عفت السادات مرقاتی خوئی، دكترای رفتار شناسی جنسی با حضور در برنامه «حریم آرامش» به سوالات شنوندگان صدای دانش، نشاط و آرامش با موضوع «رفتارهای جنسی» پاسخ داد كه دزر ادامه می خوانید.
پرسش: بسیاری از جوانان در آغاز زندگی زناشویی به دلیل نداشتن تجربه جنسی دچار استرس و اضطراب از شروع یك رابطه ی جنسی می شوند. ممكن است چه عواقبی داشته باشد و اینكه راه كارهای آن چیست؟
پاسخ: این یكی از مشكلات شایع جوانان ما است. طبیعی است كه افراد وقتی آگاهی كافی نداشته باشند دچار مشكل می شوند. آنچه قرار است به عنوان شب زفاف تجربه شود نباید چند روز قبل از آن فرد در معرض اطلاعات قرار گیرد كه اغلب منابع اطلاعاتی برای این نوع آموزش ها منابع درستی نیستند.
تربیت جنسی ناكافی و نادرست در طول زندگی مخصوصا بلوغ فرد را دچار مشكل می كند. لذا مشاوره های قبل از ازدواج ضروری است و باید وقتی كه خانواده ها 70 درصد به این نتیجه رسیدند كه دختر و پسر می توانند با هم ازدواج كنند. بهترین كار این است كه از منابع درست اطلاعاتی مشاوره بگیرند. اولین قدم آشنایی با بدن است.
خیلی از دخترها با آناتومی مرد آشنا نیستند كه والدین باید خد به اندازه كافی آگاه باشند تا این آگاهی را به فرزندان انتقال دهند. قدم دوم این است كه به فرد بیاموزیم كه رابطه ی جنسی چیست. هدف برقراری یك رابطه ی عاطفی جنسی است و منظور برقراری یك رابطه ی بدنی صرف نیست. مسائل جنسی و برقراری رابطه ی سالم مشمول یادگیری است. معمولا افراد از چیزهایی كه نمی شناسند می ترسند. لذا عدم شناخت باعث ایجاد ترس و اضطراب و در نهایت منجر به عدم موفقیت در رابطه ی جنسی می شود.
زن و مرد باید قبل از ازدواج راجع به فرآیند جنسی شان با هم صحبت كنند كه بسته به شرایط خانواده ها متفاوت است و بهتر است كه خانواده ها از روان شناسان و مراكز زیر صلاح كمك بگیرند كه چگونه باید این ارتباط برقرار شوند و لازمه ی آن در ابتدا برقراری ارتباط كلامی و مراوده زوجین است.
متاسفانه بعضی از خانواده ها تا حساب بانكی طرف مقابل را چك می كنند؛ اما حاضر نیستند كه چنین مباحثی مطرح شود كه باعث شود به شناخت درستی برسند. به طور قطع عواما بازدارنده ای برای ورود به چنین مباحثی وجود دارد اما ضروری است كه پس از چند جلسه صحبت و رفت و آمد و قبل از هرگونه تصمیم گیری نهایی دختر و پسر راجع به بایدها و نبایدها، علایق و سلایق جنسی همدیگر با هم صحبت كنند.
قرار نیست حتی به خاطر اینكه ممكن است به هر دلیل رابطه ی آنها به هم بخورد، راجع به این مهم صحبت نكنند. این محاوره ها باید با توجه به هنجارهای خانواده و نباید شكل محرك های جنسی به خود بگیرد. یعنی نباید عملكرد جنسی در این مكالمه ها تشریح شود.

دسترسی سریع
حریم آرامش