بر اساس آمارهای جهانی، 60 درصد زنان مطمئن نیستند به مرحله ارگاسم رسیده اند یا خیر؟
دكتر لیلا حیدری نسب روانشناس در گفتگو با برنامه "حریم آرامش" شبكه رادیویی سلامت بیان داشت: شرم موجب اختلال در رفتار جنسی زوجین می شود.
حیدری نسب در ادامه گفت: مرد یا زنی كه شرمگین است، زمان برقراری رابطه زناشویی بیش از آن كه به احساسات مثبت بدنی خود و اندیشه هایی كه بتواند وی را در خیال پردازی یاری دهد، به افكار منفی دامن می زند.
وی بیان كرد: بسیاری از خانم ها چنین تصور می كنند كه "اگر خیلی راحت باشم با حجب و حیای زنانه جور درنمی آید". این طرز فكر، میل جنسی را از همان ابتدا سركوب می كند.
این روانشناس در ادامه اذعان داشت: بسیاری از اوقات، سه مرحله میل، برانگیختگی و ارگاسم پشت سر هم برای مردان صورت می گیرد، اما درك این سه برای زن میسر نشود و همین مساله سال ها از دید همسر مخفی بماند.
حیدری نسب متذكر شد: رابطه بدون ارگاسم در دراز مدت منجر به واكنش های روانی مثل بی تفاوتی و افسردگی می شود. بنابراین بهتر است ارگاسم توامان اتفاق بیفتد.
حیدری نسب با تاكید بر این كه تداوم شرم در مرحله برانگیختگی می تواند سركوب كننده باشد، گفت: فرد در ابتدا تحریك می شود، اما با فكرهای منفی و شوم سركوب گری می كند و ارگاسم دچار مشكل می شود.
این روانشناس تصریح كرد: بر اساس آمارهای جهانی، 60 درصد زنان مطمئن نیستند به مرحله ارگاسم رسیده اند یا خیر كه قابل تامل است.
وی با بیان این كه انزال در مردان لزوما با ارگاسم همراه نیست، گفت: ممكن است مردی رابطه جنسی داشته باشد، اما آرامش لازم خیر كه دلیل آن، عدم برقراری رابطه درست است.
حیدری نسب خاطرنشان كرد: رابطه یك طرفه موجب می شود مرد به ارگاسم نرسد. در واقع مرد زمانی اوج لذت جنسی را درك می كند كه از تخریك همسر خود مطمئن باشد.
این روانشناس خاطرنشان كرد: شرم در بسیاری از موارد ریشه دار است كه با روان درمانی می توان مشكل را رفع كرد.
حیدری نسب در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه چه زمانی نیاز به روان درمانی جنسی است، تصریح كرد: در حالت معمول امكان دارد به اعتبار افكار و صحت آن آگاهی نداشته باشیم، اما با اعتبارسنجی و وارسی ها مشخص خواهد شد.