در ساعات میانی روز كه معمولا ساعات مفید كاری است این مكانها میزبان جوانانی است كه به جای استفاده مفید تر و بهتر از وقت خود، ممكن است به استفاده از مواد مخدر گرایش پیدا كنند.
پژوهش های انجام شده حكایت از آن دارد كه بسیاری از موارد شدید انحرافات در میان جوانان نتیجه بیبرنامگی جهت گذران اوقات فراغت است. هیچ انحرافی فارغ از نحوة گذران اوقات فراغت جوانان نیست. هنگامی كه زمان فراغت باخلاء مواجه میشود یعنی جوان سرگردان باقی میماند و راهی برای گذران زمان آزادش نمییابد، راهها و شیوههای غیرمتعارف بسیاری در برابرش باز میشوند.
بنابراین هیچ جامعة سالمی نمیتواند نسبت به زمان آزاد اعضایش بیتفاوت باقی بماند كه متاسفانه این بیتوجهی بعضا در جامعه ما وجود دارد وبر خلاف شعارهای موجود، دولت هیچ اقدام مناسبی را در این باره انجام نداده است.
بیتفاوتی و عدم احساس مسئولیت نهادهای حكومتی و خانواده نسبت به نیازهای فراغتی جوانان موجب میشود كه جوانان تصور كنند جامعه نسبت به آنها بیگانه و بیتوجه است. از این رو تصورشان دربارة خانواده و جامعه با بدبینی و احساس تنهایی توأم میگردد در این شرایط ممكن است در نتیجه افزایش افسردگی و یأس به مواد مخدر پناه ببرند یا به رفتارهای انحرافی كشیده شوند.
تحقیقات انجام شده در زمینه بررسی علل آسیبهای اجتماعی در میان جوانان نشان میدهد كه بیكاری و نداشتن برنامه برای اوقات فراغت، نداشتن تحرك وفعالیتهای سالم و مورد علاقه جوانان تاثیر بسزایی در گرایش آنها به رفتارهای آسیبی دارد و با برنامهای مدون و تا حد ممكن باب میل جوانان برای اوقات فراغت میتوان سلامت و بهداشت روانی آنان را تضمین كرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " تا رهایی" كاری از گروه اجتماعی با حضور دكتر حسین ابراهیمی مقدم(روانشناس) یازدهم مرداد ماه به موضوع اوقات فراغت و تاثیر آن در گرایش به مصرف مواد مخدر در جوانان می پردازد .