چشم انداز دوشنبه ها از ساعت 20:00 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

چشم انداز

لایحه ای برای كاهش مصرف كیسه های پلاستیك

خوشبختانه با فرهنگ سازی كه در زمینه محیط زیست صورت گرفته است، مردم با آثار مخرب این كیسه ها آشنا شده اند.

1399/05/12
|
07:16

دكتر پیام جوهرچی، معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در مورد لایحه كاهش مصرف كیسه های پلاستیكی به برنامه چشم انداز گفت:
ما از محیط زیست سالم به جامعه سالم خواهیم رسید. دركشور ما به علت نفت خیز بودن مواد اولیه و پلیمری به وفور وجود دارد. در اپیدمی بوجود آمده جهش قابل ملاحظه ای در مصرف كیسه های پلاستیكی و دستكش های پلاستیكی شاهد بودیم.
حدود یكسال پیش تكلیفی مبنی بر كاهش مصرف كیسه های پلاستیكی بر عهده سازمان محیط زیست گذاشته شد.
خوشبختانه با فرهنگ سازی كه در زمینه محیط زیست صورت گرفته است، مردم با آثار مخرب این كیسه ها آشنا شده اند، ولی باید به خاطر داشت كه كیسه های پلاستیكی تجزیه پذیری كمی دارند و به چرخه حیات انسان باز خواهند گشت و از طریق زنجیره غذایی به خود انسان بر می گردند.
وی اضافه كرد: در برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد گزارشی منتشر كرده است كه طبق آن از بین192 كشور 127 كشور قوانین و مقرراتی برای كاهش و منع مصرف كیسه های پلاستیكی دارند. این قوانین بیشتر حالت تركیبی دارد و در توزیع رایگان كیسه های پلاستیكی، اعمال مالیات ها و بحث های تشویقی بحث شده است.
9 بندی كه در لایحه كاهش كیسه های پلاستیكی تهیه شده است، موارد فرهنگی مورد اهمیت قرار گرفته اند. مواردی كه در جهت فرهنگ سازی برعهده صدا و سیما ، آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی قرار دادیم....مواردی مانند معافیت و تشویق مالیات انجام شده است كه تولید كنندگان خط تولید را به سمت پلاستیك تجزیه پذیر ببرند.
در ادامه دكتر پیام جوهرچی افزود؛ روزانه 58 هزار تن پسماند عادی در كشور تولید می شود.. باید در استراتژی ها الویت بندی داشته باشیم تا مدیریت پسماند برای همه شهروندان مهم باشد. مدیریت پسماند درآمدهایی دارد و در كشورهای پیشرفته، پسماند به عنوان یك ثروت كثیف به شمار می آید.

دسترسی سریع
چشم انداز