چشم انداز دوشنبه ها از ساعت 20:00 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

چشم انداز

خطرات ابتلا به كووید 19 در دیابتی ها

آخرین تحقیقات و مطالعاتی كه تا به حال انجام شده است نشان می دهد كه بیماران دیابتی كه قندشان كنترل نشده است تقریبا 2 تا 3 برابر بیشتر به كرونا مبتلا می شوند .

1399/04/15
|
09:56

دكتر هادی شهراد بجستانی( فوق تخصص غدد بزرگسالان) در برنامه "پاسخگو" 10 تیر گروه "بهداشت و تندرستی" از خطرات ابتلا به كووید 19 در دیابتی ها گفت
ایشان عنوان كرد: هر چند مطالعات انجام شده كامل نیست اما اخرین تحقیقات و مطالعاتی كه تا به حال انجام شده است نشان می دهد كه بیماران دیابتی كه قندشان كنترل نشده است تقریبا 2 تا 3 برابر بیشتر به كرونا مبتلا می شوند و آنهایی كه مبتلا می شوند 2 تا 3 برابر بیشتر احتمال دارد جان خود را از دست بدهند. این موضوع در مورد سایر بیماری های زمینه ای دیگر مثل فشارخون و بیماری های ریوی هم صدق می كند.
وی ادامه داد: اكثر دیابتی هایی كه قند خون آنها كنترل نشده است در صورت ابتلا به بیماری های عفونی قارچی، باكتریایی و ویروسی به دلیل نقصی كه درسیستم ایمنی دارند نمی توانند به خوبی با عامل خارجی كه وارد بدن انها شده است مبارزه كنند. از این جهت تاكید می شود كه دیابتی ها مراقبت قند خون باشند و قندشان را كنترل كنند تا بتوانند در صورت ابتلا به بیماری كووید 19جان سالم به دربرند.
دكتر شهرادبجستانی در مورد میزان قند خون در دیابتی ها گفت: هر اندازه میزان قند ناشتا به 125 میلی گرم بر دسی لیتر كه میزان نرمال است نزدیك تر باشد یعنی سیستم ایمنی بهتر كار می كند. اگر دیابتی ها قند ناشنا خود را حداقل زیر 170 تا 180 نگه دارند و قند خون بعد از غذا در آنها بیشتر از 200 نباشد می توان گفت كه سیستم ایمنی آنها شرایط خوبی دارد. البته این اعداد نشان نمی دهد كه دیابت كنترل شده است و باید در دراز مدت یك فرد دیابتی قند خون ناشتا خود را به 100 تا 125 و حداكثر 130برساند.
فوق تخصص غدد بزرگسالان در مورد مصرف داروها گفت: آنچه در مورد داروهای خواركی و انسولین اهمیت دارد كنترل قند خون است. دیابتی هایی كه انسولین مصرف می كنند با تنظیم دوز انسولین باید قند خون خود را كنترل كنند. شخصی ممكن است روزی 2 یا 3 بار انسولین بزند اما قند خونش كنترل نشود. این فرد باید با پزشك خود مشورت كند و قند را به حدی برساند كه خطری او را تهدید نكند. همچنین افرادی كه داروهای خواركی مصرف می كنند و قند آنها كاملا كنترل شده است در صورت ابتلا به بیماری كووید 19با ادامه همان داروها باید مراقبت قند خون خود باشند. البته ممكن است پزشك با توجه به شرایط بیمار دارو را كم و زیاد كند یا نوع دارو را تغییر دهد. نتیجه نهایی باید این باشد كه قند كنترل شده باشد. بیمارانی كه با قرص های خواركی قندشان به سختی كنترل می شود اگر به بیماری های عفونی مبتلا شوند میزان داروی خوراكی به دلیل استرس پیش آمده پاسخگو نیست. در این شرایط ممكن است پزشك تصمیم بگیرد به طور موقت برای بیمار انسولین تجویز كند.
عضو هیات علی دانشگاه در مورد حساسیت و دقت دستگاه تست قند خون گفت: در این شرایط كه توصیه به قرنطینه خانگی شده است استفاده از دستگاه تست قند خون خانگی با خطای 8 تا 12 درصد قابل قبول است. در روزهایی كه دیابتی ها علائمی چون تب یا ضعف دارند باید روزی 2 بار از این دستگاه استفاده كنند و در صورت افزایش قند خون مراجعه كنند. چون تب می تواند قند را از حالت كنترل خارج كند. در غیاب این علائم هم می توانند هفته ای دو بار قند خون خود را كنترل كنند.
دكتر هادی شهرادبجستانی تاكید كرد: دیابتی ها در صورت ظاهر شدن هر علامت جدید مثل گلودرد، تب، سرفه خشك یا خلط دار، خستگی شدید و سایر علائم سرماخورگی باید احتمال بدهند كه به كرونا مبتلا شده اند و به مراكز درمانی مراجعه كنند.

دسترسی سریع
چشم انداز