چشم انداز دوشنبه ها از ساعت 20:00 به مدت 30 دقیقه

رادیو سلامت

چشم انداز

اهمیت مبارزه با بی سوادی

اهمیت مبارزه با بی سوادی بر كسی پوشیده نیست و كم و بیش تمام كشورهای جهان، و به خصوص جوامع در حال توسعه، از دیرباز به اهمیّت این امر پی برده اند.

1397/06/13
|
10:57

اهمیت مبارزه با بی سوادی بر كسی پوشیده نیست و كم و بیش تمام كشورهای جهان، و به خصوص جوامع در حال توسعه، از دیرباز به اهمیّت این امر پی برده اند. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به اهمیتی كه برای امور آموزشی و فرهنگی قائل است، برنامه های گسترده ای برای مبارزه با بی سوادی به انجام رسانده است. تشكیل نهضت سوادآموزی و فعالیت ها و موفقیت های آن در صحنه های بین المللی، شاهد گویایی بر این ادعاست. تلاش گسترده و همگانی مردم و مسئوولان دلسوز، به ویژه دست اندركاران این نهاد بزرگ، پدید آمدن ایرانِ باسواد و با فرهنگ را فراهم می سازد.
تعلیم و تربیت، اساس نظام فكری اسلام است. هدف تعلیم و تربیت اسلامی، تربیت انسان مهذب است و همه برنامه ریزی و فعالیت های برنامه ریزان و معلمان باید برای تحقق این هدف سازماندهی شود تا از این طریق بتوانیم صلح و صفا و سعادت را برای همیشه به جامعه اسلامی مان برگردانیم. دانش آموزی از نگاه اسلام، ابزار دانایی است. از همین رو اولین كلمه و نخستین فرمان آخرین كتاب آسمانی، امر به خواندن است.
امام خمینی(س) آن پیشوای علم و حكمت نیز با اقتدا به سیره نبوی و سنت علوی و با توجه به قدرت سترگ سلاح دانش در جامعه اسلامی، در هفتم دی 1358 با فرمان تأسیس نهضت سوادآموزی، امت مسلمان ایران را متوجه این عزم ملی و فرهنگی كرد و فرمود: « تعلیم و تعلم، عبادتی است كه خداوند تبارك و تعالی ما را بر آن دعوت فرموده است‏.»

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "چشم انداز" كاری از گروه اجتماعی شانزدهم شهریور ماه با حضور آقای علی باقرزاده(رئیس سازمان نهضت سواد آموزی) و آقای قاسم احمدی لاشكی(نایب رئیس كمیسیون آموزش) به موضوع اهمیت مبارزه با بی سوادی می پردازد.

دسترسی سریع
چشم انداز