از ساعت به مدت

رادیو سلامت

شور زندگي

افزایش میزان مراجعه در دوران سالمندی به دندانپزشك/ خشكی دهان، اختلالی شایع در دوران سالمندی

افزایش سن، كاهش ترشح بزاق، سیگار و مصرف مواد دخانی، شیمی درمانی، گرفتگی بینی و تنفس دهانی از علل خشكی دهان است.

1397/01/15
|
12:33

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر احمد دلبری، متخصص سالمندان در گفتگو با برنامه «شور زندگی» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب اقزود: عدم رعایت بهداشت علاوه بر ایجاد بیماری بر حفره دهان می تواند باعث انتقال عفونت از طریق خون و ایجاد بیماری در سایر دستگاه های قلب و حتی مرگ شود .
وی با بیان اینكه ممكن است سالمندان با خشكی دهان مواجه شوند، ادامه داد: همچنین بوی بد دهان كه یكی از مشكلات اصلی افراد است می تواند به علت رعایت نكردن بهداشت دهان و دندان باشد. به طوری كه توصیه می كنیم در دوران سالمندی هر شش تا دوازده ماه یك بار به دندانپزشك مراجعه شود.
این متخصص سالمندان در ادامه بیان كرد: خشكی دهان باعث می شود جویدن غذا و قورت دادن به راحتی انجام نشود، مزه اصلی غذا احساس نشود، پوسیدگی بیشتر دندان ها و سوزش زبان و حفره دهانی بیشتر احساس شود. همچنین خشكی در بعضی مواقع می تواند تبدیل به عفونت های قارچی شود كه باعث كاهش اشتها در سالمندان عزیز شود.
وی در خصوص علل خشكی دهان در سالمندان تاكید كرد: برای خشكی دهان علل زیادی است ولی در راس آن ها افزایش سن و كاهش ترشح بزاق اشاره كرد مصرف بعضی از داروها مثل ضدافسردگی و خواب آورها می تواند باعث خشكی دهان شود .
دلبری در ادامه سیگار، دخانیات، شیمی درمانی، گرفتگی بینی و تنفس دهانی را از علل دیگر خشكی دهان دانست و افزود: جهت رفع خشكی دهان توصیه می شود: مصرف بیشتر مایعات به میزان حداقل هفت هشت لیوان در روز، شستن زیاد دهان با آب و نمك در طول روز، استفاده از آدامس های بدون قند، ترك سیگار و قلیان.
وی در پایان با بیان اینكه مصرف ادویه زیاد ،غذاهای شور و ترش غذاهای خشك و حجیم نیز باعث خشكی بیشتر دهان می شود، اظهارداشت: از مصرف خودسرانه داروها اجتناب كنید و به پزشك معالج درباره خشكی دهان خود اطلاع دهید تا تجویز مناسب را دریافت كنید.

دسترسی سریع
شور زندگی