یكی از مشكلات جدی و شایع در دوران سالمندی، زخم بستر یا زخم فشار است كه می تواند با درد شدید عفونت، همراه باشد و گاهی منجر به مرگ شود.
احمد دلبری، متخصص سالمندان در گفت و گو با برنامه «شور زندگی» شبكه رادیویی سلامت، در خصوص زخم بستر در دوران سالمندی افزود: این زخم ها به علت فشار بیش از حد ناشی از نشستن یا خوابیدن طولانی در یك وضعیت ثابت به وجود می آیند.
وی با بیان اینكه زخم بستر، بیشتر در جاهایی از بدن رخ می دهد كه فشار را بیشتر تحمل می كند، ادامه داد: شایع ترین نقاط، لگن و ستون فقرات و قسمت پایینی كمر و شانه و آرنج است. زخم بستر، با فشار شدید بر یك نقطه ایجاد نمی شود بلكه در زمان طولانی و فشارمداوم می تواند به راحتی ایجاد شود .
دلبری، با تاكید بر اینكه عوامل خطر و ایجادكننده زخم بستر در سنین بالاتر به علت كاهش بافت چربی و نازك شدن پوست، بیشتر دیده می شود، تصریح كرد: سوء تغذیه، به خصوص كمبود ویتامین ای و دی و كلسیم و روی و به طور كلی، كاهش دریافت پروتئین ها می تواند خطر جدی برای ایجاد زخم بستر باشد.
این متخصص سالمندان با بیان اینكه بی حركتی یا كاهش حركت در بستر، باعث ایجاد زخم بستر می شود، گفت: مشكلات مفصلی می تواند عامل جدی در زخم بستر باشد. اگر چه درمان زخم بستر مشكل است؛ بیش از ٥٠درصد از این زخم ها با جابجایی و كاهش فشار، رفع می شوند. به طور كلی، پیشگیری، راحت تر از درمان است.
دلبری، با تاكید بر اینكه زخم بستر با تغییر وضعیت و رژیم سالمند مرتبط است، به مردم توصیه كرد: هر نیم ساعت وضعیت سالمند را تغییر دهید و با مشاهده هرگونه مشكل پوستی مانند قرمزی، گرما، حساسیت، ترشح از زخم به پزشك مراجعه كنید و از پزشك متخصص و كارشناس تغذیه برنامه رژیمی مناسبی برای سالمندتان بگیرید.