از ساعت به مدت

رادیو سلامت

نيم نگاه(بهداشت و تندرستي)

تشخیص مسمومیت با مونواكسید كربن، «به فكر بودن» است

ك عضو انجمن سم شناسی ایران گفت: در صورتی كه فرد به مسمومیت با مونواكسید كربن مشكوك شود، باید سریعا محل را ترك كند. بهترین گزینه برای بیمار تا انتقال به مراكز درمانی، استنشاق اكسیژن موجود در هوای آزاد است.

1395/08/19
|
10:21

دكتر شاهین شادنیا، رییس بخش ICU مسمومین مركز پزشكی لقمان حكیم نیز در گفتگو با برنامه «نیم نگاه» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: مونواكسید كربن را با نام «قاتل خاموش» می‌شناسند. این گاز هیچ مشخصه‌ای ندارد. مونواكسید كربن گازی است بی رنگ، بدون بو كه هیچ خاصیت تحریك كنندگی ندارد. اگر این كاز به دلیل احتراق ناقص در محیط منتشر شود، نمی‌توان به راحتی تشخیص داد.
وی ادامه داد: علائمی كه در مراحل ابتدایی مسمومیت با مونواكسید كربن برای فرد رخ می‌دهد، مانند حالت‌های خستگی ناشی از كار است و ممكن است فرد آن را طبیعی تلقی كند.
رییس بخش ICU مسمومین مركز پزشكی لقمان حكیم در ادامه با بیان اینكه تشخیص مسمومیت با مونواكسید كربن، به فكر بودن است و در صورتی كه این علائم با حضور در محیط برای فرد تكرار می‌شود، نباید به سادگی از آن عبور كرد، گفت: سردرد، خواب آلودگی، درد بدن و علائمی شبیه آنفلوانزا و سرماخوردگی به عنوان نشانه‌های مسمومیت با مونواكسید كربن شناخته می‌شود كه شادنیا بدان اشاره و اذعان داشت: معمولا بیمارانی كه این مسمومیت را دارند، عنوان می‌كنند به محض خروح از محیطی كه گاز در آن منتشر شده است، حالمان خوب بود.
وی متذكر شد: اگر این علائم در مراحل ابتدایی جدی گرفته نشود، می‌تواند مشكلات جدی‌تری مانند كاهش سطح هوشیاری، خواب آلودگی، كما و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد؛ شادنیا تصریح كرد: برای درمان این بیماران لزومی به انتقال به مركز درمانی خاصی از نقاط مختلف شهر نیست؛ بلكه سریعا باید به نزدیك‌ترین بیمارستان یا مركز درمانی انتقال داده شود، چرا كه تجویز اكسیژن در تمام بیمارستان‌ها امكان پذیر است.
رییس بخش ICU مسمومین مركز پزشكی لقمان حكیم در پایان اظهارداشت: در مسمومیت‌های شدید، كادر درمانی با در نظر گرفتن تمهیدات لازم و مراقبت‌های خاص، بیمارن را به مركز درمانی تخصصی ارجاع می‌دهند.

دسترسی سریع
نیم نگاه(بهداشت و تندرستی)