كارشناس ارشد موسسه استاندارد تهران گفت: طی مكاتبات انجام شده با شهرداری ها، صدور پایان كار ساختمان، منوط به تایید ایمنی آسانسور است.
مهندس سید محمد امین موسوی، كارشناس ارشد موسسه استاندارد تهران در گفت و گو با برنامه «نیم نگاه» گروه بهداشت و تندرستی رادیو سلامت با بیان این مطلب افزود: پروانه كسب از اركان اصلی نظام صنفی است و طبق قانون، شركت های فعال در حریم شهری بایستی مجوز و پروانه مذكور را داشته باشند.
وی ادامه داد: موسسه استاندارد، بر فعالیت شركت های نصاب آسانسور، بازرسی دارد و در صورت تخلف، نصاب، نگهدارنده و حتی مدیر ساختمان بایستی پاسخگو باشند. البته رای قاضی با توجه به نوع تخلف مشخص می شود.
این كارشناس ارشد موسسه استاندارد تهران، یادآور شد: شركت های نصاب، معمولا برای تبلیغ، پلاكی داخل آسانسور قرار می دهند. ولی ما در صددیم آسانسورها را شناسنامه دار كنیم و در صورت نداشتن مجوز شركت از اتحادیه، اقدامات قانونی لازم اعمال خواهد شد.
وی در ادامه گفت: زمانی كه از آسانسور استفاده می كنید، حتما به پلاك درج شده دقت داشته باشید. یك آسانسور ایمن، علاوه بر پلاك یكتا، كه شناسنامه ملی است، باید شماره ملی ده رقمی هم داشته باشد.
موسوی، در ادامه با بیان این كه حضور موسسه استاندارد برای ارتقای ایمنی آسانسورها از سال 82 عملی شد، خاطرنشان كرد: بر همین اساس و طی مكاتبات صورت گرفته با شهرداری ها، صدور مجوز پایان كار ساختمان، منوط به تایید ایمنی آسانسور است.
وی گفت: آسانسورهای نصب شده پیش از سال 82 از استاندارد لازم برخوردار نیستند؛ با این حال ما در قالب طرح "طاها" بازرسی رایگان از آنها انجام دادیم كه از 1400 مورد بازرسی، 33 دستگاه آسانسور پلمپ و 79 دستگاه اصلاح شدند.
كارشناس ارشد موسسه استاندارد تهران، متذكر شد: متاسفانه فیك و جعل فروشی زیاد است و باید بازرسی بر كیفیت قطعات نیز انجام شود. ضمن این كه تعویض قطعات بایستی با نظر شركت نصب كننده صورت گیرد.
موسوی، تاكید كرد: آسانسوری كه به دلیل نداشتن ایمنی لازم پلمپ می شود، باید برای رفع نقائصش اقدامات لازم صورت گیرد.