در فصول گرم سال باید حواس مان به میزان ذخایر خون با هدف رفع نیاز بیماران باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در تقویم كشورمان روز نهم مرداد ماه روز ملی انتقال خون است و در این روز در چهل و هفت سال پیش سازمان انتقال خون كشور با هدف تهیه و تامین خون و فرآورده های خونی مورد نیاز بیماران در سراسر كشور را تامین كند. ذخایر خونی طی سالیان گذشته دچار نوساناتی شده است كه با همت اهدا كنندگان مستمر و مشاركت افراد در این كار خیر اینگونه مشكلات برطرف شده است.
امروزه داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی، هموفیلی از خون و فرآورده های خونی تهیه می شود و پلاسمای ایرانی برای تامین برخی از داروها به خارج از كشور ارسال می شود خون و فرآورده های خونی ایرانی دارای استاندارد های خوبی و در سطح بین المللی است.
در دوران شیوع بیماری كرونا در دنیا با كاهش 70، درصدی میزان مراجعه كنندگان به مراكز انتقال خون مواجهه بودن اما این آمار در آب آن در حدود هشت درصد بوده است كه نقطه فوتی برای كشورمان محسوب می شود. برخی از كشورها در دوران كرونا برخی از استاندارد های خود را در زمینه اهدای خون را كاهش داده ولی ایران اصلا زیر بار این موضوع نرفته استو خون ایران یكی از با كیفیت ترین خون های اهدایی را دارد.
نیاز كشور به اهدای خون هم وطنان
مجید مسلمی معاون انتقال خون استان تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به لزوم افزایش مشاركت مردم در زمینه امر خیر اهدای خون سالم خود اظهار كرد: در حال حاضر كشور نیازمند مشاركت افراد در زمینه اهدای خون سالم خود است و مردم باید مشاركت بیشتری در این خصوص داشته باشند.
او ادامه داد: امسال 47 امین سالگرد تاسیس سازمان انتقال خون است به همین دلیل پویشی تخت عنوان 47 تا 47 از تاریخ 24 خرداد ماه سال جاری كه روز انتقال خون جهانی است تا روز ملی انتقال خون بر گزار می شود و هدف از برگزاری این جشنواره افزایش میزان مشاركت مردم در امر اهدای خون و مشاركت بیشتر افراد مستمر است.من از اهداكنندگان خون كمال تشكر را دارم و توصیه به مردم عزیز دارم كه به عنوانه عیدانه خون سالم خود را به نیازمندان هدیه بدهند.
مسلمی بیان كرد: در حال حاضر ما نیازمند همه گروههای مختلف خونی هستیم زیرا نیاز به خون همیشگی و دائمی است من از مردم تهران درخواست دارم كه توجه بیشتری به امر اهدای خون سالم داشته باشند زیرا بیش از 160 بیمارستان و مركز درمانی در سطح استان تهران وجود دارد و تهران بیشترین مصرف كننده خون و فرآورده های خونی در میان سایر استان های كشور است.
معاون انتقال خون استان تهران با اشاره به اینكه عمر پلاكت كوتاه است و باید به مصرف بیماران برسد، افزود: مردم باید در زمینه اهدای پلاكت و پلاسما همچنین دیگر فرآورده های خونی مشاركت بیشتری داشته باشند.
مسلمی تاكید كرد: در حال حاضر با گرم شدن هوا میزان مراجعه كنندگان به مراكز انتقال خون كاهش پیدا كرده است و این كاهش مراجعه نباید تداوم داشته باشد تا ذخایر خونی در تهران پایدار بماند.
او گفت: در حال حاضر میزان مراجعه اهدا كنندگان به مراكز انتقال خون بین 1000 تا 1100 نفر در روز است كه این عدد جهت حفظ شرایط مطلوب ذخیره خون افزایش پیدا كند. در حال حاضر وضعیت خون در تهران مساعد بوده ولی این شرایط ناپایدار است و مردم باید مشاركت بیشتری در این خصوص داشته باشند.