از ساعت به مدت

رادیو سلامت

اخبار بهداشت عمومي و تغذيه

خوراكی‌هایی كه به سلامت دندانها آسیب می‌زند

غذاها و نوشیدنی هایی كه در رژیم غذایی گنجانده می‌شوند همگی بر سلامت دندان ها و لثه های فرد تاثیرگذار هستند.

1400/05/01
|
10:38

به گزارش ایسنا، در حالیكه برخی از انواع غذاها و نوشیدنی ها سلامت دندان ها و لثه ها را بهبود می‌دهد بعضی انواع دیگر ممكن است منجر به پوسیدگی دندان، فرسایش و ایجاد بیماری دهان شود.

سایت هلث لاین در گزارشی به برخی انواع مواد غذایی و نوشیدنی اشاره كرده كه ممكن است سلامت دندانها را تحت تاثیر قرار دهد:

ـ نوشابه و نوشیدنیهای شیرین: نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، قهوه شیرین و نوشیدنی های انرژی زا تاثیرات منفی بر سلامتی دارند این نوع از نوشیدنیها خاصیت اسیدی دارند و شرایط لازم را برای باكتری های ایجاد كننده حفره و پوسیدگی فراهم می كنند. باكتری های تقویت كننده پوسیدگی مانند استرپتوكوك موتانس از قند تغذیه كرده و اسیدهایی تولید می كنند كه مینای دندان را از بین برده یا تجزیه می كند.

ـ قند، شكلات: همانطور كه گفته شد، قند باكتری های مضر دهان را تغذیه می كند كه منجر به تولید اسید شده و مینای دندان را از بین میبرد. به همین دلیل است كه مصرف مواد قندی مهمترین عامل خطر پوسیدگی محسوب می شود. هرچند ثابت نشده است كه قندهای طبیعی موجود در غذاهایی مانند میوه ها و لبنیات به طور قابل توجهی در ایجاد حفره و پوسیدگی دندانی نقش داشته باشند.

ـ نان سفید و خوراكیهای حاوی نشاسته تصفیه شده: كربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان و برنج سفید و برخی غذاهای حاوی نشاسته مانند چیپس سیب زمینی ممكن است سلامت دهان و دندان را تحت تاثیر قرار دهد. همانند مواد قندی، باكتری های موجود در دهان به سرعت قندهای موجود در منابع كربوهیدرات مانند نان سفید و چیپس را تحریك كرده تا اسید فرسایش دهنده مینای دندان تولید كنند.

ـ آبمیوه: اگرچه 100 درصد آب میوه حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مهم است، نوشیدن زیاد آن ممكن است برای دندان ها مضر باشد. آب میوه ها خاصیت اسیدی دارند و می توانند مینای دندان را فرسایش دهند.

ـ خوراكیهای چسبناك و سفت: بعضی از غذاها ممكن است احتمال خرد شدن دندان یا بیرون آوردن مواد پر كننده دندان را افزایش دهند. به عنوان مثال، جویدن خوراكیهای سفت مانند آب نبات ممكن است باعث آسیب دیدن دندان شود. عادت به جویدن یخ ممكن است به ترك دندان منجر شود. علاوه بر این، آب نبات ها و شكلاتهایی مانند كارامل و تافی كه به دندان می‌چسبند ممكن است احتمال بیرون آمدن مواد پر كننده دندان را افزایش دهند.

دسترسی سریع
اخبار بهداشت عمومی و تغذیه