قند خون بالا چه علائمی دارد؟
علائم پرتكرار قند خون بالا
وجود علائم شایع قند خون در كسانی كه هنوز بیماری دیابت در آنها تشخیص داده نشده، ممكن است یك علامت هشداردهنده برای این بیماری باشد.
تشنگی بیش از حد
بدن شما برای متعادل ساختن قند خون، قند اضافی را از طریق ادرار دفع میكند. اما از آنجا كه كلیهها قادر به تحمل این حجم از گلوكز نیستند، مایعات بدن را به همراه قند اضافی جذب شده از بافتهای نواحی مختلف بدن شما بیرون میكشندِ؛ در نتیجه مایعات بیشتری از دست میدهید و میل شما به نوشیدن آب بیشتر میشود. اگر متوجه شدید كه دائما تشنه هستید و احساس تشنگی شما برطرف نمیشود و دهان شما به شدت خشك است، این ممكن است نشانهای از افزایش قند خون شما باشد.در این صورت بهتر است با پزشك مشورت كنید.
افزایش گرسنگی
وجود قند اضافی در جریان خون به این معنا است كه بدن شما قادر به استفاده از آن برای سوخت و ساز نیست. از این جهت، سلولها به دلیل كمبود انرژی گرسنه شده و شما نیز احساس گرسنگی زیاد میكنید٬ اما هرچه كربوهیدرات بیشتری مصرف كنید، قند خون شما بالاتر میرود.
افزایش دفع ادرار
بیش از حد به دستشویی رفتن، به خصوص شبهنگام، میتواند نشانهای از قند خون بالا باشد؛ چراكه كلیههای شما آب اضافی را از بافتهای بدن بیرون كشیده تا قند اضافی خون را دفع كنند.
تاری دید
وجود سطح بالای قند، بدن را مجبور میكند مایعات را از بافتهای بدن شما از جمله عدسی چشم بیرون بكشد كه این امر میتواند تمركز بینایی شما را تحت تأثیر قرار داده و منجر به تاری دید شود.
خستگی مفرط
وقتی قند خون به جای اینكه برای انرژی دادن به سلولها منتقل شود، در خون باقی بماند، سلولهای شما از كمبود تغذیه مناسب گرسنه شده و متعاقبا احساس كندی و خستگی مفرط میكنید. این اتفاق ممكن است معمولاً پس از خوردن یك وعده غذایی، به ویژه غذایی كه سرشار از كربوهیدرات است، اتفاق بیافتد.
علائم شدید
این علائم خاص، زمانی اتفاق میافتد كه كسی برای مدت طولانی دچار قند خون شده باشد یا میزان قند خون در او به شدت بالا رفته باشد. این علائم معمولاً نشاندهنده شرایط شدیدا اضطراری هستند.
كاهش وزن
كاهش وزن ناگهانی در فرد مشكوك به دیابت یك نشانه مهم است؛ به خصوص در كودكانی كه اغلب مینوشند و بلافاصله ادرار میكنند، نشانه افزایش قند خون است. بسیاری از كودكانی كه مبتلا به دیابت نوع اول هستند، قبل از تشخیص این بیماری وزن زیادی كم میكنند. این معمولاً به این دلیل اتفاق میافتد كه بدن قادر به استفاده از قند موجود در جریان خون برای سوخت و ساز نیست.
تغییرات دهان و تنفس
بروز حالت تهوع، استفراغ، تنفس عمیق و سریع و از دست دادن هوشیاری نشانههای اورژانسی هستند. این علائم میتواند نشانههای هشداردهنده سایر بیماریهای مرتبط با دیابت باشد كه در صورت عدم درمان و پیگیری فوری، منجر به مرگ فرد خواهد شد.