یك فوق تخصصی گوارش، كبد و مجرای صفراوی گفت: عمل های لاغری موجب ایجاد مشكلات در جذب مواد اصلی از جمله پروتئین ها در بدن می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهران بابایی در برنامه در انتهای الوند اظهار كرد: یكی از مواد مهم كه روزانه مصرف میكنیم و نیاز به جذب آن داریم چربیها است. چربیهای موجود در غذای ما عموماً خنثی هستند و این چربیها در غذاهای گیاهی و حیوانی یافت میشود.
وی ادامه داد: با مصرف این چربی، باید جذب شود و چربیهای بزرگ باید به چربیهای كوچك تبدیل شود و این عمل توسط صفرا انجام میشود. اگر كبد یا كیسه صفرا مشكل داشته باشد برای هضم چربیها مشكل پیش میآید. كیسه صفرا محل انبار است و نه محل تفكیك چربیها برای همین برداشتن صفرا مشكلی ایجاد نمیكند.
فوق تخصصی گوارش، كبد و مجرای صفراوی توضیح داد: در ادامه لوزالمعده با آنزیمهای خود، چربیها را به اسید چرب تبدیل میكند. اكثر چربیهای غذایی جز اسیدهای چرب زنجیره بلند است. اگر كسی نتواند این اسید را جذب كند به سراغ چربیها با زنجیره كوتاه همچون روغن نارگیل میرویم.
بابایی تاكید كرد: قندها از دیگر موادی است كه پس از ورود به بدن باید هضم شود. در هضم و جذب قند معمولاً مشكل نداریم اما بیشتر دچار سو جذب لاكتوز هستیم. كسانی را داریم قندهایی را میخوریم كه دچار نفخ میشوند و آنزیمی كه این لاكتوز را بشكاند ندارند.
وی یادآور شد: ماده سومی كه باید مصرف كنیم پروتئین است. پروتئینها به شكلهای مختلف وجود دارد كه باید به اسید آمینه تبدیل شود كه ممكن است این اسیدها توسط بدن ترشح نشود. اگر پروتئین را نخوریم اسید آمینه ساخته نمیشود. در عین حال آنزیمهای تبدیل كننده پروتئین به این آنزیم، لوزالمعده است. الكل عملكرد لوزالمعده را مختلف كرده و فرد دچار سو جذب پروتئین میشود.
فوق تخصصی گوارش، كبد و مجرای صفراوی یادآور شد: همچنین جراحیهایی كه برای كاهش وزن اتفاق میافتد منجر به سو جذب مواد اصلی در بدن میشود و دستكاری خلقت بدن آسیبهای جدی وارد خواهد كرد.
بابایی گفت: در حالت طبیعی در قند و چربی و پروتئین خوب جذب بدن میشوند و البته گاه بیماریهای ژنتیكی در این زمینه اثر دارد.
وی ادامه داد: در عین حال داروها به سو جذب منجر میشوند. در عین حال كسانی كه روده كوچكشان پُرز نداشته باشد نمیتوانند نان بخورند و بدنشان در جذب مشكل دارد. همچنین كسانی كه گوشت نمیخورند در تأمین اسید آمینه بدن مشكل میخورند.