معاون قرارگاه پدافند زیستی كشور آخرین وضعیت تولید واكسن كرونای «فخرا» را تشریح كرد.
محمد كریمینیا، معاون قرارگاه پدافند زیستی كشور در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره روند تولید واكسن فخرا اظهار داشت: با تلاش محققان كارآزمایی بالینی فاز یك این واكسن به اتمام رسیده و نتایج خوبی حاصل شد كه نتایج حاصله به سازمان غذا و داروی كشور اعلام و ارسال شده است.
وی افزود: همچنین كارآزمایی بالینی فاز دو واكسن از اواخر ماه گذشته آغاز شده و به طور كلی كارآزمایی بالینی فاز 1 بر روی 135 نفر و فاز 2 بر روی 500 داوطلب انجام گرفته و خوشبختانه همه این افراد در سلامت كامل به سر میبرند.
معاون قرارگاه پدافند زیستی كشور ادامه داد: تعداد زیادی شركت دانش بنیان و افراد نخبه در تولید واكسن فخرا همكاری دارند و ما در حال مذاكره هستیم كه با همكاری برخی شركتها بتوانیم ظرفیت تولید را برای این واكسن افزایش دهیم و به طور كلی ماهانه به صورت میانگین میتوان یك میلیون دز واكسن فخرا را تولید كرد.
كریمینیا درباره قیمتگذاری واكسن فخرا خاطرنشان كرد: مسوولیت قیمت گذاری انواع واكسن در كشور بر عهده سازمان غذا و دارو است و این مسئله نه تنها برای فخرا بلكه برای سایر واكسنها نیز به همین صورت در نظر گرفته شده است.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا واكسن فخرا در مقابل سویه جدید كرونا تاثیر گذار است؟ گفت: معمولاً واكسنهایی كه با پلتفرم كشته شده این ویروس تولید میشوند این امید را ایجاد میكنند كه نسبت به سویه های جدید تاثیر خوبی داشته باشند و تقریباً موثر است مگر اینكه سویه جدید تغییر جدی داشته باشد.
معاون قرارگاه پدافند زیستی كشور با بیان اینكه در مراحل انتهایی كارآزماییهای بالینی فاز دوم هستیم گفت: مستندات كه تكمیل شود نتیجه را برای سازمان غذا و دارو ارسال میكنیم و این امید را داریم كه به سمت استفاده اضطراری این واكسن پیش رویم.