جزئیات ممنوعیت‌های سفرهای نوروزی

ورود 450 هزار دوز واكسن جدید

1399/12/17
|
07:48

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا در حاشیه این جلسه اظهار داشت: میزان فوتی‌ها بر اثر كرونا در كشور تقریباً باثبات شده است.

وی افزود: خوشبختانه روند بیماری در استان‌های شمالی رو به كاهش است اما اگر پروتكل‌ها رعایت نشود و سفرها مجدداً اوج پیدا كند، شاهد گسترش این بیماری در كشور به ویژه در استان‌های شمالی خواهیم بود.

رئیسی گفت: امروز در ستاد بحث‌های مختلفی مطرح شد كه تعطیلات نوروز و سفرها یكی از آن موارد بود. مردم باید بدانند تا جایی كه امكان دارد از انجام سفرها پرهیز كنند كه اگر این پرهیز نباشد، وضعیت باثباتی را كه امروز در كشور داریم به زودی از دست خواهیم داد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا تصریح كرد: ما می‌دانیم كه مردم تحت فشار هستند. در نوروز سال 98 به دلیل سیل و در نوروز سال 99 به دلیل كرونا تفریحات و سفرهای مردم كاهش پیدا كرد و تقریباً صفر شد اما خواهش می‌كنیم امسال هم به دلیل كرونا و نوع ویروس جهش یافته آن از سفرهای نوروزی پرهیز كنند.

وی افزود: امیدواریم در سال بعد با وجود واكسیناسیون شرایط بهتری داشته باشیم.

رئیسی گفت: امروز در ستاد تصمیم گرفته شد تا سفرهای نوروزی به شهرهای قرمز و نارنجی كاملاً ممنوع باشد و در شهرهای زرد و آبی با رعایت پروتكل‌های سختگیرانه فقط سفرهای ضروری انجام شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا با اشاره به ورود واكسن‌های مختلف در روزهای گذشته به كشور گفت: در یكی دو روز گذشته 200 هزار دوز واكسن اسپوتنیك روسیه وارد شد و همچنین 250 هزار دوز واكسن سینوفارم چینی هم وارد شده است.

وی گفت: محموله‌های بعدی واكسن هم به زودی به دست ما می‌رسد و سرعت واكسیناسیون در كشور بیشتر خواهد شد.

رئیسی ادامه داد: با شروع واكسیناسیون این بیم وجود دارد كه دولت‌ها یا حتی مردم به جای تمركز بر روند مدیریت و كنترل بیماری كرونا، ذهن‌شان فقط به سمت واكسیناسیون منحرف شود. زیرا اگر قرار باشد واكسیناسیون به تنهایی مورد توجه قرار گیرد و پروتكل‌ها رعایت نشود و سایر اقدامات مورد نیاز برای كنترل بیماری انجام نشود، واكسیناسیون به تنهایی در این زمان كوتاهی كه از آن گذشته قطعاً خیلی مفید نخواهد بود.

وی گفت: چراكه اولاً همه مردم دنیا در طول یكسال قطعاً واكسینه نخواهند شد و از طرفی برای تأثیر واكسن قطعاً نیاز است كه 70 درصد مردم دنیا و كشورها واكسینه شوند تا یك ایمنی جمعی خوب حاصل شود و مدت زمانی هم طول می‌كشد تا واكسن بخواهد اثر كند. بر همین اساس حتماً نیاز است و توصیه می‌شود كه ما با وجود و ورود واكسن مبادا از سایر اقدامات كرونا غافل شویم.

سخنگوی ستاد مقابله با كرونا گفت: در سطح كشور و استان‌های مختلف روند بیماری در مجموع یك روند تقریباً با ثبات است؛ استان خوزستان وضعیت متفاوتی دارد و همچنان روند بیماری صعودی است و میزان بیماران افزایش یابنده است و تعداد بیماران بستری بالاست و به دنبال آن مرگ و میرها هم قطعاً بالاست و شاید بالاتر هم برود.

وی ادامه داد: در استان خوزستان، شادگان یكی از شهرهایی كه میزان بیماری در ابتدا بالا رفت و جزو اولین شهرهایی بود كه درگیر ویروس جهش یافته بود. اما خوشبختانه با افزایش رعایت پروتكل‌ها توانستند به خوبی بیماری را كنترل كنند و وضعیت بیماری در شادگان اكنون رو به نزول است.

‌رئیسی استان چهارمحال و بختیاری را دیگر استانی معرفی كرد كه درباره آن نگرانی دارند و گفت: گرچه هنوز خیلی موارد بیماری افزایش نیافته اما نشانه‌هایی می‌بینیم كه نیاز است دقت بسیار بیشتری در مورد این استان انجام شود كه مبادا درگیر ویروس جهش یافته و انگلیسی شود و این ویروس جایگزین ویروس ووهان شود و درگیری را بالاتر برد.

وی ادامه داد: البته گردش ویروس در سطح كشور گزارش شده وگرچه موارد غالب هنوز همان ویروس قبلی است، اما با توجه به قدرت سرایت بالای ویروس انگلیسی خطر جایگزین شدن آن با ویروس قبلی وجود دارد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا همچنین گفت: در مورد استان‌های قزوین و همچنین تا حدودی استان البرز باید مراقبت بیشتری شود. امیدوارم با افزایش رعایت پروتكل‌ها بتوانیم این ویروس را هم كنترل كنیم.

دسترسی سریع