مدیرعامل انجمن اطلاع رسانی دیابت گابریك، بر ضرورت استفاده از فناوری های مدرن در كنترل و مدیریت بیماری دیابت در كشور تاكید كرد.
هرمز كیخانزاده، درباره بیماری دیابت، اظهار كرد: دیابتیها نباید بابت قند خون بالا یا پایین مورد قضاوت قرار گیرند. شاید در برخی محیطهای كاری درآوردن دستگاه تست قند خون و كار كردن با آن به دلیل عدم آشنایی دیگران با دیابت سخت باشد، اما دیابتیها باید خودشان صحبت كردن با دیگران را در این زمینه آغاز كنند.
وی افزود: شهامت داشتن برای صحبت كردن درباره این موضوع، فرصتهای بیشتری را در محیط كاری ایجاد میكند. همه دیابتیها و خانوادههای آنها باید اصول كنترل دیابت را یاد بگیرند و باید بتوانند بدون پرداخت هزینه، اصول استاندارد این كار را از طریق انجمن بیاموزند.
مدیرعامل انجمن اطلاعرسانی دیابت گابریك، درباره انسولینهای آنالوگ، گفت: به صورت خاص انسولینهای آنالوگ، افت قند خون كمتری میدهند. فناوریهایی هستند كه ریسك افت قند خون را كم میكنند. در كشور ما به خاطر شرایط سخت اقتصادی، اندازهگیری تست قند خون و نوارهای تست قند خون بسیار كمیاب شده و بهطور مناسب در دسترس نیستند. باید تلاش كنیم تا فناوریهای مدرن كنترل و مدیریت دیابت در كشور ما هم فراهم شوند.
وی در برنامه دیپ تاك كه به صورت یك گردهمایی مجازی برگزار شد، بیان كرد: فناوریهای جدیدی در دنیا استفاده میشود كه كنترل دیابت را بسیار بهتر میكند. مانند پایش مداوم قند خون كه در آن یك سنسور به بدن وصل میشود و قند خون بهصورت لحظهای روی موبایل فرد نمایش داده میشود. حتی در مواقع افت قند خون، فرد با هشدار موبایلش از خواب بیدار میشود و به این ترتیب سریعاً از افت قند خون جلوگیری میشود. امیدواریم این امكانات و فناوریهای جدید در كشور ما هم فراهم شده و مشمول بیمه هم بشوند.
كیخانزاده خاطرنشان كرد: مطالبه در دسترس بودن داروها و فناوریهای مدرن مانند سیستمهای پایش مداوم قند خون و سیستمهایی كه به پیشبینی افت قند خون كمك میكنند، پوشش بیمهای آنها و همچنین گسترش آموزش به افراد دیابتی و خانوادههای آنها باید همواره مدنظر باشد، چرا كه این موضوع در كمك به بیماران دیابتی بسیار حائز اهمیت است.
برنامه دیپ یك پروژه جهانی است كه تلاش میكند تا افراد درگیر بیماریهای مزمنی مانند دیابت یا چاقی طی آن امكان انتقال تجربیات خود به مردم، مسئولان و تصمیمسازان و متخصصان مربوطه را داشته باشند.